SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ramazan'da Suç işleme Oranı Düşüyor''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin Ramazan ayı konferanslarının sonuncusunda, konuşmacı Dr. Reşit Haylamaz, "Peygamberimiz ve Ramazan Ufku" konusunu anlattı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi tarafından Ramazan ayı kültürel etkinlikleri çerçevesinde, bir konferans daha düzenlendi. Araştırmacı-Yazar Dr. Reşit Haylamaz’ın konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberimiz ve Ramazan Ufku” konulu konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

6 Ekim Cuma günü Teravih namazından sonra Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan H. Cemal Akın “Af, mağfiret, feyz ve bereketlerle donatılmış bulunan mübarek Ramazan ayı, ferdi ve içtimai yaşantımıza yepyeni bir dinamizm ve boyut kazandırmaktadır. Bu ayda eda edilen ibadetlerle müminler, dinimizin istediği ahlaki ve insani meziyetlere yönelmekte, olumsuz davranışları ve fenalıkları terk etmektedir. Polis kayıtlarına göre bu ay suç işleme oranlarının en az olduğu, sadece manevi açıdan değil, maddi açıdan da huzur dolu bir aydır. Ayrıca, Ramazan ayı insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kuran’ın indirildiği aydır. Müminler bu ayda Kuranla adeta yeniden dirilmektedirler” dedi.

Başkan Akın, “Malatya Belediyesi olarak 2006 yılı Ramazan ayı kültürel faaliyetlerimiz bu ve benzeri etkinliklerle devam edecektir. Bu önemli kültürel faaliyetlerin dışında, Dini Yayınlar Fuarı, İftar Çadırı ve Ramazan yardımlarımızla bu ayın daha iyi idrak edilmesine, hemşerilerimizin bu ayı daha iyi koşullarda geçirmelerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Muhtaç durumdaki ailelerimize daha fazla yardımda bulunarak onların sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeye gayret ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’dan sonra kürsüye gelen Dr. Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimizin hayatı, yaşantısı, insanlara davranışı ve katıldığı savaşlar hakkında salonu dolduran vatandaşlara bilgiler aktardı.

Dr. Haylamaz: “Peygamber Efendimiz, insanların elinden tutmak için kendini,şahsi hayatını etrafını unutan ve her şeyini insanların elinden tutmak için feda eden bir insan. Peygamberimiz öyle bir hayat yaşamış ki o yaşadığı hayat onun daha sonraki hayatının aynı zamanda referansı olmuş.

Hz. Hatice validemiz, Sen öyle bir hayat yaşadın ki Allah seni zayi etmez ki. Nerede yoksul varsa elinden tutuyordun, fakirin karnını doyuruyordun, yolda kalmış insanlara rehberlik yapıyordun gidecekleri yere ulaştırıyordun. Böyle yaşayan bir insanı Allah zayi eder mi?

Ashabı anlatıyor Nerede bir insan varsa ikincisi efendimiz olurdu, nerede iki insan varsa üçüncüsü efendimiz olurdu, nerede bir gurup varsa yanlarında olurdu ve Ey insanlar gelin sizde iman ettik deyin ve sizde kurtulun derdi” dedi.

Dr. Haylamaz; “Efendimiz, hiçbir zaman savaş isteyen biri değildi. Onun savaşlarının hepsi müdafaa sadedindeydi, savaşlar başlayana dek savaşı durdurmanın mücadelesini veriyordu.

Bedir savaşı 3-5 saatlik bir hadise, başladığı gibi bitiyor. Peygamberimiz savaşlarının içerisinde şefkat ve merhamet anlamında Ramazan ve Ramazan ufkunu temsil eden öyle güzel hamleleri, öyle güzel hareket tarzı ve insanların ellerinden tutma adına öyle güzel gayretleri var ki bunlar öne çıktığı vakit savaş gölgede kalıyor.

Hz. Ali anlatıyor; Ben savaş sırasında en uç noktaya kadar savaşıp gidiyordum, efendimizi merak edip geriye dönüyordum ya ellerini açmış duaya devam ediyor ya namaza durmuş kıyamında veya secdede buluyordum. Üç defa gittim geldim ve böyle gördüm. Demek ki aynı zamanda Allah’la olan münasebet muvaffakiyet bu kadar sağlam olması gerekiyor. Maddi dengenin olmadığı yerde Allah’la bu kadar samimi bir irtibat olursa muzafferiyet ve muvaffakiyet arkasından geliyor.

Ramazan rahmet ayı, rahmet Peygamberi rahmetiyle tecelli ediyordu. Onun peşinde giden insanlarsak onun vesilesiyle bize hediye edilen, Ramazanın rahmetvari atmosferini yaşıyorsak aslında mesaj çok açık değil mi?

Efendimizin şefkati ve merhameti, Ramazanın rahmet yönü, Rahmet Peygamberinin ümmeti ve bizim Peygamberimizin hayatını bu şekilde okuyup günümüze taşıyıp onun etrafındaki insanların üzerinde tecelli eden rahmet boyutunu bugün tecelli ettirmemiz adına, onun hayatını okurken, onu okurken Kuran-ı kerim bize onu söylüyor onun hayatında sizin açınızdan her alanında numuneyi imtizar örnekler var. Önemli olan örnekleri çıkarmak inşallah Cenab-ı Hakk hepimizi muvaffak kılsın” dedi.

Konferansın sonunda Araştırmacı-Yazar Dr. Reşit Haylamaz vatandaşlardan gelen soruları cevaplandırıp, kitaplarını imzaladı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız