SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan'ın Farklı Tadı: Yassı Kadayıf

0
Güncellendi - 2016-07-03 01:04:08
Ramazan'ın Farklı Tadı: Yassı Kadayıf
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve civarındaki illerde tercihlerin başında yer alan yassı kadayıf, Ramazan Bayramı'nda baklavaya alternatif farklı bir lezzet olarak tercih ediliyor.

Yılın her günü çarşılarda satılan yassı kadayıf, vatandaşlar tarafından ramazanda daha çok rağbet görüyor. Bayramlarda da baklavanın yerine yöre halkı tarafından tercih edilen yassı kadayıf, hem ev sahipleri için hem de gelen misafirler için alternatif oluşturuyor.

Yassı kadayıf imalathanesi sahibi Ramazan Doğan, AA muhabirine, Arap kültürüne özgü tatlılardan biri olan yassı kadayıfın Malatya ve civar yörelerde yıllardır yapıldığını söyledi.

İlk çıktığı yıllarda yassı kadayıfın taşın üstüne dökülerek yapıldığını anlatan Doğan, "Zamanla özel olarak yapılan döküm üzerine geçmeye başladı. Bunu sürahiyle döküyoruz. İçine ceviz giriyor. Kapatılıyor kızgın yağda kızartıp soğuk şerbete atılıyor." dedi.

- Ramazanla birlikte satışlar artıyor

Yassı kadayıfının geçmişte sadece ramazanda yenilen lezzetlerden biri olduğunu, günümüzde ise yılın her vakti bulunabildiğini aktaran Doğan, "Yassı kadayıfta ramazanla birlikte satışlarımız yükselir. Bayrama doğru da zirveye varır. Yani satışlarımız iyidir." ifadesini kullandı.

Yapımı titizlik ve maharet isteyen yassı kadayıfında çeşitli püf noktaları bulunduğunu dile getiren Doğan, içeriği zengin yassı kadayıfta kullanılan bazı malzemelerin sıcaklığının bile önemli olduğunu aktardı. Doğan, şöyle konuştu:

"Yassı kadayıfı 3 çeşit unla, maya, kabartma tozu, yumurta ve sıcak suyla yapılır. Sıcak suyun derecesi çok önemli. Bir derece yüksek ve düşük olduğu zaman hamuru kıvamında elde edemezsiniz. 3 çeşit ununu karıştırırız. Kıvamını bulunca mayası, kabartma tozu, yumurtasını karıştırırız. Zaten 5-10 dakika sonra kendiliğinden mayalanır. Daha sonra dökümün üstüne dökeriz. Cevizi koyup kapatırız. Yağının iyice kızgın ve bol olması lazım. Kızartıp soğuk şerbete atarak hazır hale getiririz."

- "Bayramda baklavaya alternatif"

Doğan, yassı kadayıfın vatandaşlar tarafından çok sevildiğini ve tercih edildiğini söyledi. Yılın her günü bulunabilen tatlının bayramda daha çok alıcısı olduğunu ifade eden Doğan, "Ramazan Bayramı'nda baklavaya alternatif olarak çıkan bir tatlı. Hafif bir tatlı. Fiyat olarak da baklavadan ucuz. Buralarda bayramda gelen misafirlere ikram edilir. Dondurmayla beraber bayramda serin bir tatlı olur." diye konuştu.

Yassı kadayıfın kilosunun 10 lira olduğunu belirten Doğan, geçen sene de aynı fiyata sattıkları yassı kadayıfta ceviz fiyatlarının artmasına karşın zam yapmadıklarını sözlerine ekledi.

AA

ykadayıf1

ykadayıf2

ykadayıf3

ykadayıf4

ykadayıf5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız