SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazan'ın ilk Cuma'sı..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Ramazan ayının ilk Cuma Namazı’nda vatandaşlar camilere sığmadı.

Malatya'da Ramazan ayının ilk Cuma Namazı nedeniyle camilerde büyük yoğunluk yaşandı.

Özelikle şehir merkezindeki camilere cemaat sığmayınca cadde ortasında ve kaldırımlarda namaz kılındı.

Özellikle Yeni Camii'de içeriye sığmayan vatandaşlar, hem bahçeyi ve hem de çevredeki sokakları doldurdular.

SU İSRAFI UYARISI..
Bu arada Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, cuma namazı öncesi verdiği vaazında suyun israf edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Malatya'da bazı bölgelerde içme suyunun sulama suyunda kullanılmasından dolayı bazı bölgelerde su sıkıntısı yaşanması üzerine Cuma vaazında suların idareli kullanımı konusuna temas eden Müftü Mehmet Sönmezoğlu, "Eğer sen içme suyu ile bahçeni suluyorsan ve yukarıdaki de abdest alacak su bulamıyorsa, bu haramdır. Sen ağacını sulayacaksın diye vatandaşın içme suyunu azaltmana hakkın yok" dedi.

İslam dininde, abdest alırken dahi suyu israf etmenin mekruh olduğuna dikkat çeken Müftü Sönmezoğlu, gerek içme ve gerekse sulama suyunun israf edilmeden kullanılması gerektiğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız