SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Randevu Sistemi Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:11:58
Randevu Sistemi Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da aile hekimliğinde randevu sisteminin başladığı bildirildi. Alo 182 veya internet üzerinden randevu alınabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Halk Sağlığı Müdürü Doktor Kemal Şener, “Halk Sağlığı Müdürlüğümüze bağlı olarak 142’si merkezde 71’i ilçeler olmak üzere ilimizde toplam 213 Aile Hekimliği Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca Müdürlüğümüze bağlı olarak da merkezde 42 ilçelerde 36 Toplam 78 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) hizmet vermektedir. Aile hekimliklerimiz toplam olarak ilimizde 750 bin 166 vatandaşımıza hizmet vermektedirler. Bazı aile hekimlerimiz ayrıca 97 bin 542 vatandaşımıza yerinde mobil hizmet vermektedir” dedi.

Şener, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve hekimden randevu almalarını sağlayacak Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ne (MHRS) Aile Hekimliği Bilgi Sistemi’nin (AHBS) entegrasyonu sağlanmıştır. Bu sayede vatandaşlarımız; Alo 182 hattını arayarak, www.hastanerandevu.gov.tr internet web adresinden veya mobil cihazlarla randevu alarak sağlık hizmetinden yaralanabilir hale gelmiş olup vaktini iyi kullanabilme imkanı sağlanmış olmaktadır.”

Halk Sağlığı Müdürü Şener, randevu sistemini kullanarak kayıtlı olduğu aile hekimliği birimine başvuran vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmediğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız