SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rant Büyük Olmalı ki!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:32:46
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Beydağı Devlet Hastanesi yerinin TOKİ’ye devredilen kısmının 5 değil 41 dönüm olduğunu belirterek , bölgenin hem sağlık alanından ticari ve konut alanına çevrildiğini hem de yoğunluğunun artırıldığını bunun da TOKİ’ye kıyak üstüne kıyak yapılması anlamına geldiğini kaydetti.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklaması metni şu şekilde;

"AKP Hükümetinin ballandıra ballandıra anlattığı, Sağlık Bakanı’nın tüm büyükşehirlerde olacağını müjdelediği , şehir hastaneleri büyükşehir olan Malatya’ya uğramadı. Zaten Malatyalılar da yatırımın ne demek olduğunu unutalı yıllar oldu. AKP’nin en yüksek oy aldığı illerden biri olan Malatya’da bırakın şehir hastanesini 2 devlet hastanesi TOKİ’ye verilip yerine 1 hastane yaptırıldı.

SAĞLIK TESİSİ TİCARİ ALANA ÇEVRİLDİ

El birliğiyle, Türkiye’nin en büyük müteahhidi haline getirilen TOKİ’nin eski SSK hastanesini rant aracı olarak kullanacağını ve  bunun önüne geçilmesi gerektiğini defalarca dile getirdim.Ancak rant o kadar büyük olmalı ki kimse harekete geçmedi. Geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi imar planında Sağlık Tesisi olarak görülen alanın imar planı değişikliğiyle ticari ve konut alanı’na çevrildiği ortaya çıktı.

5 DEĞİL, 41 DÖNÜM 

Beydağı Devlet Hastanesi’nin 5 dönümlük alanının imar planı değişikliğiyle TOKİ’ye devredildiği ifade edilmesine rağmen, yaptığımız araştırmalar sonucunda bu alanın 5 dönüm değil tam 8 katı büyüklüğünde 41 dönümlük bir alan olduğu ortaya çıkmıştır. Hastanenin yeri devredilirken  hem cins değişikliği yapılmış hem de yoğunluğu % 0,70'den 1,75'e çıkarılmıştır. Bu en yalın ifadeyle TOKİ’ye duble kıyaktır.

1 AYLIK İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI

Beydağı Devlet Hastanesi’yle ilgili, Özelleştirme İdaresi’nin teklifi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Kasım ayında onaylanmıştır. İlgili plan değişikliği Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 3 Nisan 2014 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Değişikliğe itiraz edilmesi için 1 aylık süre başlatılmıştır.

MALATYALILAR SESLERİNİ YÜKSELTMELİDİR

Son yıllarda özelleştirmenin ve peşkeşin yöntemi de değişti. AKP elindeki kamu mallarını önce TOKİ’ye devrediyor. TOKİ de aldığı en güzel yerleri yandaşlarına peşkeş çekiyor. Olan da Malatya’nın güzelim arazilerine, binalarına oluyor. Malatyalının ortak değerleri teker teker kayboluyor. Tüm duyarlı Malatyalıları seslerini yükseltmeye, Malatya’nın değerlerinin peşkeş çekilmesine karşı çıkmaya davet ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız