SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rant Devşirmeye Çalışanlar Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:56:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kömür madeni faciasını ve sonradan yaşanan eylemleri değerlendirerek,"“Bu tür felaketlerden rant devşirmeye çalışanlar var. Yapılan tepki eylemlerini yadırgamıyoruz ancak herkes kendisine yakışanı yapar diyoruz” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamada, Soma kazasının son yüzyılın en büyük tabi afeti olduğunu kaydederek, "Soma’da çağın modern teknolojisi kullanılmasına rağmen maalesef belki bir an tedbirsizlik, insanlarımızı etkiledi. Elim kaza sonrasında Hükümetimiz kriz masası oluşturdu. Her türlü tedbirler alındı” dedi.

“Bu tür felaketlerden rant devşirmeye çalışanlar var. Yapılan tepki eylemlerini yadırgamıyoruz ancak herkes kendisine yakışanı yapar diyoruz” şeklinde konuşan Şahin, “İnsanlar ocaktan çıkarılmaya çalışılırken, bunu nasıl ranta dönüştürürüz diye hesap yapanlar var. Biz işimizi yapacağız, onlar da işini yapacak. Herkes kendisine yakışana yapacak. Bizim bir üzüntümüz de, acıların üzerinden rant devşirmeye çalışmalarıdır. Acıların üzerinden siyasi malzeme yapılmasına karşıyız” dedi.

Bu gibi vakaların minimize edilmesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Şahin, “Hükümet olarak bir ihmalimiz varsa, bunun bedelini ödemeye hazırız. Ama, iktidar olarak işçilerle ilgili aldığımız kararları herkes biliyor. Önce insan demişiz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın demişiz. Özel sektörün yanında yer almamız mümkün değildir. Hep insanların yanında yer alıp, teftişlerimizi ihmal etmedik. Bu konuda da yasal düzenlemeler yaptık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız