SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rant Sağlanmamışmış!

A- A+ PAYLAŞ

Karakavak bölgesinde uygulanan şuyulandırma ile yaratılan rantiye ile ilgili iddialar üzerine Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası'ndan da bir açıklama geldi.

Odanın Kadastro Müdürlüğü'nde çalışan temsilcisi Fikret Ercan'ın yanı sıra yardımcısı Şükrettin Güldaş'ın imzasını taşıyan açıklamada, tarla halindeki arsa hissesinin 1.6 kilometre mesafeye ve Ankara Caddesi'nin kenarına taşınması işleminin "normal olduğu" ve herhangi bir rant sağlamasının söz konusu olmadığı iddia edildi. Ayrıca, Harita Mühendisi AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam tarafından yapılan şuyu işlemiyle ilgili yetki ve sorumluluğun da belediyeye ait olduğu belirtildi.

Söz konusu açıklama şöyle:

”Malatya Haber portalında yayınlanan Karakavak mahallesinin bir kısmında yapılan imar uygulaması ile ilgili olarak Harita mühendisleri odası Malatya temsilciliği olarak konu üzerinde araştırma ve incelemeler yapılmış olup aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

3194 sayılı imar kanununun 18 maddesi (şuyulandırma işlemi) idari bir işlem olup, bu işlemin yapım sorumluluğunu üstlenen odamız mensubu Harita mühendisleri ilgili belediyelere hizmet alımı şeklinde çalışmaktadır. Uygulamadan sonra oluşan parsellerin nerde ne şekilde ve nasıl dağıtılacağı 3194 sayılı imar kanunun 18 maddesinin uygulama yönetmeliği (şuyulandırma yönetmenliği) gereğince ilgili idare olan belediyenin kontrolü ve kararı neticesinde yapılmaktadır.

Parsellerin dağıtımında yetki ve sorumluluk idareye aittir.

Yapılan uygulama teknik bir konu olup; Bahse konu uygulama alanı içerisinde kaydırıldığı iddia edilen parselin, bulunduğu kısımda imar planında yeni park alanı ve 50 metrelik imar yolunun bulunması yani kamuya ayrılan kısımların yoğun olması nedeni ile bu alanda bulunan düzenlemeye giren kadastro parsellerinin tekrardan aynı yerde verilmesi mümkün olmadığından dolayı kamuya ayrılan alanlarının olmadığı kuzey istikametinde çevre yoluna doğru bir sirkülasyonun olması mevcut plan gereğince bir zorunluluk arzetmektedir.

Yapılan uygulamalar oda mensupları mühendislerimizin uhdesinde aleni bir şekilde ve defalarca kontrol edilerek yapıldığından herhangi bir rant sağlanması söz konusu değildir.

Uygulama şu anda askı ilanı aşamasında olup henüz kesinleşmediğinden konu ile ilgili idareye itirazda bulunabileceği gibi yargı yolu da açıktır.

Saygılarımızla kamuoyuna arz olunur.”

FOTOĞRAFLAR: Tartışılan hisseli arsanın ilk bulunduğu yer olan "sürülü" tarla (üstte) ve 1.6 kilometre mesafede Ankara asfaltı Fahri Kayahan Bulvarı girişinde Ramsey'in bulunduğu binanın yanına şuyulandırma ile taşınıp ortak edildiği, ancak "rant sağlanmadığı" öne sürülen yeni yeri (altta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız