SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Rantçı AKP'lilere Engel Oldum..''

A- A+ PAYLAŞ

Sayıştay incelemesi sonucunda, yolsuzluk-usulsüzlük iddialarına muhatap olan İnönü Üniversitesi'nin Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, karşı suçlamalarda bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin "Laik rektörler kıskaçta- 19 Mayıs Üniversitesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ardından şimdi de İnönü Üniversitesi hedef" başlığıyla verdiği Ankara mahreçli haberde, özetle şöyle deniyor:

"..İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitede yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili olarak 'Üniversiteden rant sağlamak isteyen AKP'lilere engel olmasaydım bunlar yaşanmazdı'dedi.

Üniversitelere yönelik suçlamaların sürpriz olmadığını belirten Hilmioğlu, 'Cumhuriyetin temel değerlerini ödünsüz olarak savunduğumuz için Cumhuriyetle sorunu olan insanlar karşımıza çıkıyorlar' açıklamasını yaptı.

Hilmioğlu, yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Devletin tüm kurumları her yıl Sayıştay uzmanlarınca ve Maliye Bakanlığı denetçileri tarafından periyodik olarak denetlenir. Fakat dikkat çekici olan şudur: 3-4 aydır üniversitede denetleme yapan denetçiler Malatya'yı terk ettikten bir gün sonra, Sayıştay'ın hazırladığı rapor AKP il başkanının eline geçiyor ve basın toplantısı yapılarak kamuoyuna sunuluyor. Nasıl oluyor da Sayıştaycıların hasırladığı rapor bir gün sonra AKP il başkanının eline geçiyor?'

Kömür tüccarlığı yapan AKP'li bir yöneticinin üniversitede fueloil'den vazgeçilip kömür kullanılması yönündeki teklifini reddettiğini belirten Hilmioğlu, 'Bizim orada verdiğimiz mücadelenin özü şudur: Üniversitemizde dinci, tarikaçsı kesimlere rant sağlanmamaktadır. Bu durum bu kesimi ciddi bir biçimde rahatsız etmektedir.'dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız