SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rapor Fena Korkutmuş!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu tarafından hazırlanan ve dün açıklanan raporu eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, komisyon üyelerinden tepki geldi. Komisyon üyelerinin açıklamasında, “Sayın Arınç haklı, bu rapor CHP’nin değil AK Parti’nin eseridir” denildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın MÜSİAD heyetini kabulünde CHP Cezaevi Komisyonunun hazırladığı "Tutuklu Gazeteciler Raporu" hakkında kullandığı ifadelere ilişkin CHP Cezaevi Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ortak bir yazılı açıklamada yaptı. Komisyon adına yapılan açıklamada, “CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri olarak hazırladığımız Tutuklu Gazeteciler raporumuz, bugün gördük ki, amacına ulaşmış, yerine ulaşmış ve birilerini çok fena korkutmuş” denildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalarda da bu korkunun izlerini görmenin mümkün olduğu öne sürülen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün yaptığı açıklama ile Sayın Arınç, bir kez daha aşırı tevazusuyla nasıl terör estirebileceğini, nasıl hırçınlaşabileceğini ortaya koymuş, içine düştüğü panik ve hasedi gözler önüne sermiştir. Ayrıca, Bülent Arınç’ın bu tavrı ve raporun ilk günden bu kadar yankı uyandırması raporun hedefi on ikiden vurduğunu da göstermektedir. Sayın Arınç hiç merak etmesin ki, bu raporu sadece Türkiye değil, dünya konuşacak. Çünkü bu rapor, içeriğiyle belgeleriyle Türkiye’nin içinde olduğu dikta rejimini ve Türkiye’de basının tutsak olduğunu apaçık ortaya koyuyor. Bülent Arınç nasıl bizi tanıdığını söylüyor ve bizim bu raporu hazırlayamayacağımızı iddia ediyorsa, biz de kendisini çok iyi tanıyoruz. Kendisine şunu hatırlatmak isteriz ki; Bülent Arınç’ın Başbakan Yardımcısı olduğu bir ülkede, nitelik ve yetkinlik tartışması yapılamaz.”

Milletvekilleri için soru önergesi vermenin bir hak olduğunu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a hatırlatmak istediklerini dile getiren komisyon üyeleri, açıklamada, Arınç’ın Adalet Bakanı'nca cevaplanmak üzere soru önergesi vererek, CHP Cezaevi Komisyonu’nun raporunu hazırlamak için hangi çalışmaları yaptığını sormasını tavsiye ettiklerini belirtti. Açıklamada, “Tüm bunların yanında bizler, AKP’nin ve sözcülerinin son dönemdeki hırçınlığını anlıyoruz. Sürekli gündem yaratmak ve yönetmekle övünen birilerinin CHP’nin etkin muhalefetinin ve belirlediği gündemin peşinde koşmaktan duydukları rahatsızlığı da dikkatle izliyoruz. Bu tartışmada CHP Cezaevi Komisyonu olarak Bülent Arınç’a hak verdiğimiz bir noktanın da altını çizmek isteriz, Bu rapor Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eseridir” ifadelerine yer verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız