SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rapor Kabul Edildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:09:39
Rapor Kabul Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi tarafından, Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nun kamuda çalışan engelli kadınların karşılaştığı problemlerle ilgili hazırladığı rapor kabul edildi. 

İl Genel Meclisi Ekim ayı çalışmalarının 2'nci oturumunu Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanarak gerçekleştirdi. Toplantıda, merkez Karakaş köyünde bulunan yol ağı olarak teklif edilen güzergah ile Doğanşehir ilçesi Topraktepe köyünün kanalizasyonuyla ilgili rapor okunarak kabul edildi. Mecliste Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından kamu kuruluşlarında çalışan engelli kadınların karşılaştığı problemlerle ilgili rapor okunarak kabul edildi.

Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nun raporunda şu ifadeler yer alıyor:

"Okullarda ve resmi kurumlarda asansör olmaması, engelliler için çoğu kez ciddi sorunlar çıkarmaktadır. Kaldırımların kaygan zeminli ve yükseltilerin olması, ortopedik engelliler ve görme engelliler için yürümekte güçlük çıkartmaktadır. Görme engelliler için trafik ışıklarında, resmi kurumlarda veya bankalarda sıra beklerken ses sistemlerinin olmaması sorun oluşturmaktadır. Resmi kurumlar tarafından heyet raporu ile verilmiş olan engeli kartlarının Türkiye’nin her yerinde geçerli olması ve paso yerine de kullanılabilmesi gerekir. Toplumda engellilere yönelik bilinç arttırıcı faaliyetler gerçekleştirilmeli, mümkün olduğu kadarıyla bu eğitimleri bizzat engellilerin vermesi sağlanmalıdır. Sıra gerektiren yerlerde, engellilere öncelik tanınmasının sağlanması gerekmektedir. İşsiz engellilere iş imkanı tanınabilmesi için pozitif ayrımcılık imkanlarının artırılması hedeflenmelidir. Engellilere tanınan imkanların, topluma kazanç olarak döneceği unutulmamalıdır. Çalışan engellilerin engel durumuna göre görevler verilmesi uygun olacaktır. Toplumdaki engelli kadınlar hem kadın olmanın dezavantajını yaşamakta, hem de engelliliğin dezavantajlarını yaşamaktadırlar. Bu anlamda engelli kadınlara yönelik hassasiyetlerin daha fazla olması gereklidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız