SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rapor Kurumlara Gönderildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:13:51
Rapor Kurumlara Gönderildi
A- A+ PAYLAŞ
Arguvan ilçesini ziyaret eden Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, ilçedeki adliyenin kapatılması nedeni ile bu bölgedeki vatandaşların devletin vermesi gereken asli hizmetlerden mahrum bırakacağını savundu. Esnaf odaları başkanları ile birlikte Arguvan ilçesindeki esnaf ve sanatkârları ziyaret eden MESOB Başkanı Keskin, talep ve şikayetleri rapor haline getirerek, Adalet Bakanlığı, HSYK Başkanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Milletvekilleri ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiklerini söyledi.
 
MESOB Başkanı Keskin tarafından kurumlara gönderilen raporda, "Gezi kapsamında ilçede faaliyet gösteren tüm esnaf ve sanatkarların işyerlerine tek tek girilerek, sıkıntılar, talepler ve şikayetler dinlenmiştir.  Arguvan’daki esnaf ve sanatkarlarımızın dile getirmiş olduğu ve özellikle çözümünü beklediği öncelikli yerel sorun ilçedeki adliye ile cezaevi’nin kapatılması olmuştur. Bu konuda ilçedeki esnaf ve sanatkarlarımız ile birlikte yöre halkımızda oldukça tepkilidir.  Adliye ve Cezaevi’nin kapatılması kararı, her ne kadar nüfus bakımı konusunda alınmış bir karar olsa da, Arguvan ilçemizin eski bir ilçe olması, belli bir kültür birikimine sahip olması, gelecekte Yoncalı Barajı’nın yapılarak hizmete girmesi ile bölgedeki büyük bir tarımsal üretimin sağlanacak olması ve bununla birlikte nüfus oranının artış sağlanması ihtimalinin çok yüksek olması gibi nedenlerden dolayı ilçe esnaf ve sanatkarlarımız alınan bu karara haklı nedenlerle tepki göstermektedir. Kaldıki, Arguvan ilçemiz siyasi nedenlerle son dönemlerde ilçe olmamıştır. Malatya’nın en eski ilçelerinden birisidir ve aynı zamanda çok sayıda bağlı köyü bulunmaktadır.  Bu ilçemiz, devlet yatırımlarından önemli ölçüde faydalanmamış ve destek görmemiştir.  Bölgedeki en büyük yatırım olan Yoncalı Barajı ile ilgili sorun yıllardır çözülmemiştir. İlçede Devlet Kurumları, ilçemizdeki vatandaşlarımız ile birlikte esnaf ve sanatkarlarımızın devlet hizmetlerinden daha kısa ve daha hızlı faydalanmasını sağlamaktadır.   Bugün devlet kurumlarının bu ilçemizden kapatılacak olması, hem ilçemizdeki vatandaşlarımızı mağdur edecektir ve hem de devletin vermesi gereken asli hizmetlerden mahrum bırakılacaktır.  Alınan kararın Arguvan ilçe merkezine göre değil, bağlı olan köylerinde yaşayan vatandaşlarında durumu göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi çok önemlidir.   Ayrıca; DSİ’nin bölgemizdeki büyük projelerinden olan Yoncalı Barajı’nın yapılarak hizmete girmesi halinde, Malatya’daki mevcut sulanabilir arazilerden daha fazla bir arazi suya kavuşacak ve bu bölgemiz gelecekte önemli bir tarım üretim merkezi olacaktır. Bu aşamada, gelecekte nüfusun ve istihdamın artış sağlama ihtimali çok yüksek olan bu ilçemizin durumu bugüne göre değil, yarınki durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.” ifadeleri kullanıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız