SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rapora Gerek Yok, Akıllıyım!..'

A- A+ PAYLAŞ

Namus meselesi gerekçesiyle öldürülüp evin içine gömülen Hanife Durak'ı öldürdüğünü Cumhuriyet Savcısına söyleyerek, suçu üstlenip, deli olduğunu iddia eden katil zanlısı Ramazan Durak, bu kez mahkemede akıllı olduğunu ifade etti.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, geçtiğimiz 4 Ağustos 2010 günü, 18 ay önce Yamaç Mahallesi'ndeki evinden ayrılarak kaybolduğu şeklinde polise bildirilen 40 yaşındaki Hanife Durak adlı kadının namus meselesi nedeniyle kocasının yakınlarınca öldürülüp, Hidayet Mahallesi'ndeki kaynının evindeki salonun içine gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

Olayla ilgili olarak tutuklu yargılanan Ramazan Durak (35), İlhan Durak (36), Kadir Durak (24) ve Turan Eriç (25) ile tutuksuz yargılanan Hülya Durak (32), Melek Durak (20) Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıktılar.

Duruşmada öldürülen Hanife Durak'ın kız kardeşi olan Remziye şahin tanık olarak dinlenerek, ablasının paralarından dolayı öldürüldüğünü iddia etti.

Duruşmada konuşan katil zanlısı Ramazan Durak, "Benim akli dengem yerindedir. Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldırılmasını istemiyorum" dedi. Katil zanlısı Ramazan Durak, olaydan sonra Cumhuriyet Savcısına ifade verirken, cinayeti tek başına üstlenerek, akıl hastalığı bulunduğunu belirtmiş ve gönderildiği Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde akıl hastası olmadığı tespit edilmişti.

Hanife Durak'ın babası Hüseyin Ercan, "Bunlar bir şebekedir. Hepsinin haberi vardır, hepsi beraber bu suçu işlemişlerdir" dedi. Mahkeme duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

BATTALGAZİ'DEKİ OLAY..
Öte yandan Battalgazi ilçesinde bir şahıs, eşine şiddet ve gasp uyguladığı iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi'nde meydana geldi. Polise başvuran N.A (32) isimli kadın, boşanmak için dava açtığı eşi G.A'nın (32) kendisini ve çocuklarını tehdit ve darp ettiğini, özürlü çocuğunun bakıcı maaşını aldığını ileri sürüp, şikayetçi oldu. Polisin gözaltına aldığı G.A isimli zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız