SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Raporlar Karara Bağlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:34:07
Raporlar Karara Bağlandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi (İGM) Ağustos ayı toplantılarının ikinci oturumunu  Naci Şavata başkanlığında yaptı ve gündemdeki maddeleri görüştü. Ağır tonajlı araçların köy yollarına verdiği zararın ilgili firmalardan tahsil edilmesi konusunun damgasını vurduğu 2. oturumda içme ve sulama amaçlı sondaj kuyuların açılmasına da karar verildi. 
 
Pütürge ilçesi Sorguçlu köyü Milli mezrası ile Üçyaka köyüne içme suyu amaçlı birer adet Battalgazi ilçesi Kemerköprü köyüne sulama amaçlı bir adet sondaj kuyunun açılmasıyla ilgili raporun okunup kabul edilmesiyle başlayan toplantı, ağır tonajlı araçların geçişiyle bozulan  Akçadağ ilçesi Gölpınar köyü yolunun iyileştirilmesi maddesine geçildi. 
 
Konu ile ilgili bilgiler veren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Rıza Sinanoğlu; “ Köy yolunun bozulmasına neden olan unsurların tespiti mümkün olmadığından yolun onarımının bizim tarafımızdan yapılması konusunda görüş birliğine vardık” diye konuştu. Komisyon başkanı Sinanoğlu’nun bu sözleri üzerine, bir önceki Plan Bütçe Komisyonu üyeleri “ Tespit yapmanıza gerek var mı? Her şey ortada. İlgili firmaların geçtiğimiz dönemde ‘Yol bakım- onarım masrafını çıkarın karşılayalım’ talepleri var. Bu talepleri görmezden gelemezsiniz” diyerek komisyon raporuna itiraz ettiler. CHP’li meclis üyeleri de “Bu sorunlar sadece Gölpınar köyü ile sınırlı değil. Kiraya verilen alanlarda bulunan yol güzergahları da aynı tehdit altında. Köy yollarımız ağır tonajlı araçlara uygun olarak yapılmıyor doğal olarak alanlar kiralanırken bunlar dikkate alınmalı” diyerek yapılan kiralamaların kamu yararı değil, firma yararının ön planda tutulduğunu ifade ettiler. AKP Grup başkanvekili M. Ali Doğan’da “ Yol bozulmasını kiralanan mera alanlarına bağlamak doğru değil, diğer unsurlar da var.” diyerek yolların bozulmasından sadece firmaların sorumlu olamayacağını ima etti. Meclisin diğer AKP’li üyeleri de “O güzergahta, taş ocağı, maden ocağı, kum ocağı veya benzeri bir yatırım yok. Yol köy yolu. Yatırım yapan firmaların dışında güzergahta çalışan araç da yok. Her şey ortada” diyerek araya girdiler. Yapılan tartışmalardan sonra, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun daha detaylı incelenmesi için ilgili komisyona havale edilmesi kararlaştırıldı.  
 
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan Yeşilyurt ilçesi Gözene köyü Seki mevkiindeki evlerin içme suyu ihtiyacının giderilmesi için boru talebinin karşılanmasıyla ilgili rapor okunup karara bağlandıktan sonra Ağustos ayı 2. oturumu sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız