SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Raşit Kısacık'tan 2 Yeni Kitap

A- A+ PAYLAŞ

Hemşehrimiz Gazeteci- Yazar Raşit Kısacık'ın iki kitabı daha yayınlandı ve bunlardan biri kısa sürede ikinci baskısını yaptı.

Kısacık'ın Ozan Yayıncılık tarafından yayınlanan kitaplardan biri "Terörün ve Ölümün Kodu 33", diğeri "İşkence ve Ölümün Adresi Diyarbakır Cezaevi" adlarını taşıyor. 

"Terörün ve Ölümün Kodu 33" adlı kitabın sunumunda; "..Tarihin çeşitli dilimlerinde 3'e, 7'ye, 13'e, 19'a,33'e ve benzer diğer sayılara çeşitli anlamlar yükleme durumu hep olmuştur ve sayıların gizemi hayatımızdaki varlığını hep koruyacaktır. 

Raşit Kısacık bu kitabında; 33 sayısının Türkiye'nin terörle mücadele tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirtiyor ve özellikle 1980 sonrası dönemde PKK ve benzeri örgütlerle bu rakamınh ilişkisini öne çıkararak, Türkiye Tarihinden bir kesite dair bilinmezleri irdeliyor" deniliyor.

"İşkence ve Ölümün Adresi Diyarbakır Cezaevi" adlı kitabın sunumunda ise "..Raşit Kısacık bir kısmına tanık da olduğu, dönemin olaylarını ve cezaevinde yaşananları tarafsız bir gazeteci duyarlılığıyla okura sunuyor. Sonuçta görülüyor ki burada çok kısa bir süre kalan tutuklular ve hükümlüler bile yaşadıkları travmayı halen atlatabilmiş değiller" ifadesi yeralıyor.

KAYSERİ'DEN TEŞEKKÜR..

Bu arada, daha önce yayınlanan ve Malatya'nın yöresel kültürüne dair saptamalar içeren "He Gardaş De Gardaş" ile "Malatya'nın Yöresel Kültürü" adlı kitapları nedeniyle yazar Raşit Kısacık'a hiç ummadığı bir yerden teşekkür geldi.

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, Kısacık'a gönderdiği teşekkür yazısında, bu iki eseri Türk Kültürüne kazandırdığı için yazarı kutladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız