SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rastgele Antibiyotik Kullanımı Bakterileri Güçlendiriyor

A- A+ PAYLAŞ

Gereksiz yere antibiyotik kullanımı bakterilerin güçlenmesine ve ilaçlara direnç göstermesine sebep oluyor. Bu konuda kampanya başlatan İngiliz hükümeti, doktorları ve halkı uyardı.

Antibiyotiklerin öksürük, soğuk algınlığı ve acıyan boğaz gibi virüslerden kaynaklanan hastalıkları iyileştirmediği uyarısında bulunuldu. ManagementinPractice'de yer alan bilgilere göre, reklamlar ve posterler aracılığıyla halkın bilinçlendirilmesi planlanıyor.

Bu kampanya ile İngiliz hükümeti bakterilerin antibiyotiğe olan direncinin önüne geçmeyi amaçlıyor çünkü bu artan direnç gelecekte zatürre gibi yaygın enfeksiyonların tedavisini zorlaştırabilir. Grip ve soğuk algınlığı gibi durumlarda antibiyotik yerine; bol dinlenme ve sıvı tüketimi, reçetesiz satılan diğer basit ilaçların kullanılması tavsiye ediliyor.

Artan antibiyotik direnci sadece İngiltere'de değil tüm dünyada gitgide artan bir problem. Sadece 2001 ve 2007 yılları arasında özellikle e koli hastalığının tedavisinde kullanılan antibiyotiğe gösterilen dirençte yüzde 10 oranında artış oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız