SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rayiç Bedelleri Çok Yüksek '

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, arsa rayiç bedellerinin yeniden belirlenmesini istediklerini bildirirken, ayrıca Tapu Müdürlüğü'nü bir veznenin hizmete açılmasını istediklerini belirtti.

Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, "Her yıl açıklanan TEFE ve TÜFE'ye göre arttırılan emlak vergileri 2010 yılı emlak genel beyan dönemi olması sebebiyle; 2009 yılının Aralık ayında ilimizde belirlenen arsa rayiç bedelleri çok yüksek şekilde arttırılmıştır. Gayrimenkul alıcıları ve satıcıları büyük miktarda vergilerle karşılaşmaktadır. Halk arasında büyük şikayetler yaşanmaktadır. Çok pazarlıkların bu yüzden bozulduğuna şahit olmaktayız. Biz emlakçı arkadaşlarımın pazarladıkları veya sattıkları gayrimenkullerin tapu harcının yüksek çıkmasından dolayı ocak ayında 8 tane pazarlığın bozulduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"İstasyon Caddesi Dörtyol mevkiinde, 42 bin TL'ye satılan bir dairenin emlak rayiç bedelinin 90 bin TL olarak belirlenmesi hiç hoş olmayan bir konu. 42 bin TL'ye satılan gayrimenkulü tapuda satış bedelini 90 bin TL belirtmek zorunluluğu, vatandaşı gasp etmek demektir. Yani 42 bin TL'ye evini satacaksın devlet diyecek ki yok sen bunu 90 bin TL'den aşağı satamazsın. Maliye Bakanlığı'na 90 bin TL üzerinde tapu harcı ödeyeceksin. Demokrasilerde böyle bir zorlama olur mu?"diye soran Özgül, daha sonra şunları belirtti:

"Bu konun muhatabı sayın belediye başkanımıza durumu anlattık. Ancak kendisi bile bu kadar farkın olmasına şaşırdı. Türkiye'nin hiç bir ilinde bu kadar artış olmamıştır. Bu yüksek artışın sadece ilimizde olması hoş değildir. Ümit ediyorum ki sayın belediye başkanımız bu artışları gözden geçirilmesi için ilgililere gereken emri verecektir. Belediye başkan yardımcısı sayın Fatih beyin bir maliye kökenli olduğu da düşünülürse bu sıkıntının daha da rahat çözümleneceğini ümit etmekteyiz."

"TAPU'YA VEZNE KONULMALIDIR"
Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde vezne olmaması nedeniyle vatandaşların tapu harcı için Akpınar Ziraat Bankası Şubesi'ne gitmek zorunda kaldıklarını belirten Ali Özgül, "10 TL harç için de 5 bin TL harç için de zorunlu olarak Cezmi Kartay Caddesi'ndeki banka şubesine gitmek durumundayız. Yıllardır bu sıkıntıyı dile getiriyoruz, ancak çözen yoktur. Tapu müdürlüklerinin hizmet verdiği binaya bir vezne açılmasını istiyoruz. Bu konuyu sayın valimize, milletvekillerimize, ziraat bankası il müdürlüğüne, Ziraat Bankası bölge müdürlüğüne bildirmemize rağmen hiç bir gelişme sağlanamamıştır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız