SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Raylı Sisteme Destek İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:51
Raylı Sisteme Destek İstedi
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’ya gelen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.
 
Ziyarete, Vali Vekili Bilal Bozdemir, Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Ömer Faruk Öz ve H.Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.
 
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ve büyük bir onur duyduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Bağış’a Malatya Belediyesi çalışmaları hakkında kısa bir brifing verdi.
  
Başkan Çakır, “Malatya’mız gerçekten hükümetin gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla önemli bir değişim gösteriyor. Malatya hem sanayisi ile gelişen, hem şehircilik anlamında önemli gelişmeler kaydeden bölgemizin önemli illerinden biridir” dedi.
 
Malatya’nın planlı gelişmesi adına öncelikle Ulaşım Master Planı doğrultusunda bir takım uygulamalar yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ulaşım Master Planına uygun olarak bazı bölgelerde yaya alanları oluştururken, bazı bölgelerde de tek yön uygulamaları yaparak ulaşımda rahatlama sağladıklarını, ayrıca 1/25000’lik Çevre Düzeni Planı konusunda çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 
Göreve geldikleri günden buyana 48 km’nin üzerinde yeni yol açma genişletme çalışması yaptıklarını, Kuzey ve Güney Kuşak yolları’nda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çakır, Malatya’nın gelişmekte olan Fahri Kayahan Bölgesinde yeni yollar açıldığını ve burada 10 binin üzerinde konut yapıldığını ifade ederek, buranın bir alt merkez haline geldiğini söyledi.
 
Fahri Kayahan Bölgesinin dışında Horata Vadisi Projesi ile yine yeni bir alt merkez oluşturacaklarını belirten Başkan Çakır, “Horata Vadisinin bulunduğu alanda yeşil korunarak yamaçlarda yapılaşma olacaktır. Ayrıca burada çok büyük bir suni gölet planlıyoruz. Bu proje tamamlandıktan sonra, bu bölgemiz de Malatya’nın önemli alt merkezlerinden birisi olacaktır” dedi.
  
Malatya Belediyesi olarak, Beylerderesi mevkiinden İnönü Üniversitesine kadar Hafif Raylı Sistem ve Troleybüs projeleri olduğunu ve bu projeyi dış kaynaklı krediler ile yapmak istediklerini belirten Başkan Çakır, bu konuda Avrupa Birliği Bakanlığı olarak kendilerine destek ve katkı verilmesini beklediklerini söyledi.
 
Malatya’ya geldikleri ilk andan itibaren kendilerine gösterilen geleneksel Malatya konukseverliği’nden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın şahsında herkese teşekkür ettiğini belirten Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Malatya’nın kalkınmasını yerinde gözlemlemekten, AB Standartlarında bir şehircilik anlayışı ile Malatya’ya hizmet edildiğini bizzat takip etmekten büyük onur duydum. Sizi ve bütün çalışma arkadaşlarınızı, size destek olan Malatya halkını içtenlikle kutluyorum” dedi.
 
Avrupa Birliği Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bakan Bağış, “Türkiye’nin AB süreci yerelde başlar diye biz bir slogan benimsedik. Bugün 81 ilimizde de AB den sorumlu vali yardımcılarımız var. Kaymakamlarımız göreve atanmadan önce AB ile ilgili, AB Fonları ile ilgili AB standartları ile ilgili eğitim alıyorlar. Türkiye’nin her yerinde Türkiye Belediyeler Birliği aracılığı ile Belediyelerimizle önemli işbirlikleri başlattık” dedi.
 
Malatya’nın AB fonlarını en çok kullanan 11. il olduğunu belirten Bakan egemen Bağış, “Avrupa Birliği Bakanlığı olarak Malatya’nın Avrupa Fonlarından daha fazla yararlanması için gereken her türlü desteği ve katkıyı yaparız. Hatta bu konuda Malatya’daki ilçe Belediye Başkanları ile de bir görüşme yapılabilir ve bir araya getirilebilirler. Biz de Bakanlık olarak uzmanlarımızı buraya gönderir ve AB fonları ile ilgili bilgilenmelerine yardımcı olabiliriz” dedi.
 
Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a kayısı hediye ederken, Bakan Bağış da Başkan Çakır’a bakanlığı ile ilgili bir tabak hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız