SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Raylı Yok, Metrobüs Var!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bünyesinde toplu taşımacılık yapan Ulaşım Hizmetleri A.Ş’nin (MOTAŞ), şehiriçi ulaşım yoğunluğunu hafifletmek için uzun vadede Metrobüs almayı düşündüğü öğrenildi.

Şehirçi ulaşımını rahatlatmak için yıllardır gündemde olan, Organize Sanayi-Üniversite arasında yapılması zaman zaman konuşulan hafif raylı sistem konusundaki bir proje, MOTAŞ'ın gündeminde yeralmazken, bu şirketin internet sayfasında Metrobüs konusunun da gündemde olduğu ifade edildi.

MOTAŞ’ın internet sitesindeki faaliyetler bölümünde , 2010 yılında yapılması planlanan üç projeye yer verildi.

Akıllı Kart, Durak ve Araç İçi Görüntülü Yayın Sistemi ve Akıllı durak Sistemi’nin yanında üçüncü olarak düşünülen proje Metrobüs alımı. Akıllı Kart projesinin hayata geçirildiği, Akıllı Durak ve yayın sistemiyle ilgili projeler için çalışmaların bitirilmek üzere olduğu Malatya’da, üçüncü proje olan Metrobüs için araştırmalar yapılıyor.

YÜKSEK KAPASİTELİ ARAÇ İHTİYACI
MOTAŞ’ın, uzun vadedeki hedef projesi olarak gösterilen Metrobüs alımlarıyla ilgili gerekçesi şöyle:

“Gün geçtikçe Kalabalıklaşan Kentinizin ihtiyaç duyduğu toplu taşıt araçlarında yoğunluğu kısa sürede bertaraf edecek kapasitesi yüksek araç olması gerekmekte, bu kritere uyan Metrobüs araçlarının alınması ile ilgili uzun vadede hedef projelerimiz arasındadır.”

MALİYETİ AZ
Metro ve Hafif Raylı Sistem gibi uygulamalara göre daha az maliyeti olduğu öne sürülen Metrobüslerin, 19 ile 26 metre uzunluğunda ve 250-300 yolcu kapasiteli modelleri bulunuyor. Özel olarak yapılmış şeritlerde hizmet veren Metrobüsler saate 75 km hıza ulaşabiliyor. Metrobüslerin tekinin fiyatının ise modellerine göre değiştiği, ortalama 1 milyon Euro olduğu biliniyor.

ALTERNATİF PROJE Mİ ?
Metrobüs projesinin, uzun yıllardan beri Malatya’nın gündeminde olan Hafif Raylı Sistem’e alternatif olarak mı düşünüldüğü, yoksa önceliğin Metrobüse mi verildiği konusunda bir açıklık getirilmesi isteniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız