SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Razı Olmayanın Elektriği Kesilecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:33
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik parasını ödemeyip, yapılandırmaya da razı olmayanların elektriklerinin kesileceğini söyledi. 

TBMM’de muhalefet milletvekillerinin gündeme ilişkin sorularına cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik kesintisi iddiası ile yapılan eylemlere ilişkin parasını ödeyenlere elektrik hizmetlerinin verilmesi gerektiğini, parasını ödeyemeyenlerin ise borçlarının yapılandırılması gerektiğini belirtti. Türkiye'de elektrik fiyatlarının 81 ilde de aynı olduğunu söyleyen Bakan Yıldız, “Bir kısım vatandaşlarımızdan sehven şöyle bir istek geliyor, ‘biz para ödemeyelim ama elektriği de kullanalım.’ Bakın, bir ilçede, ilçe dediğim de yaklaşık 140-150 bin nüfuslu bir ilçede ödeme oranı yüzde 5 olabilir mi, bu makul olabilir mi, bu doğru karşılanabilir mi? Bu bizim hükümet etmeyle, irade koymayla, idare etmeyle alakalı yapımızı zedelemez mi? Şimdi deniyor ki, ‘biz eylem yapıyoruz, elektriğimizi kestiniz.’ Değerli arkadaşlar, ödemek isteyen varsa yapılandıracağız ve her türlü kolaylığı da göstermek durumundayız, kamu olarak da özel şirket olarak da. Ama ‘ben elektrik parasını ödemek istemiyorum, yapılandırma da teklif etmiyorum, herhangi bir ödeme takvimimde yok, elektriğimi kesemezsin’ derse, birisi kusura bakmayın, onun elektriğini kesmek durumundayız. Hem kul hakkı açısından hem de devlet hakkı açısından. Şimdi, bir kere bunda bir mutabık kalmamız lazım” dedi.

Türkiye'de yapılan enerji yatırımlarıyla beraber arzın talepten daha fazla olduğunu, yüzde 12-15 civarında daha fazla arz olduğunu açıklayan Bakan Yıldız, “Elektrikle alakalı, enerjiyle alakalı hamdolsun bir sıkıntımız yok. 245 milyar kilovatsaat elektrik tüketildi geçen yıl. Yani şimdi, bu elektriği kimler tüketiyor? Yaklaşık 29 milyon adet abone tüketiyor. Bu enerji kullanılmazsa nasıl elektrik tüketiminden bahsedeceğiz? O yüzden, biz vatandaşımızın hassasiyetini, belki de maksadını aşan bir şekilde trafoları yakarak, binalara saldırarak ve oradaki direkleri yıkarak göstermiş olmasını tasvip etmiyoruz, doğru da bulmuyoruz ve elektrik paralarını ödememelerine bir gerekçe olarak da böyle eylemleri hiç ama hiç doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız