SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Recai Kutan Barajı Sulamasında Sona Doğru

0
Güncellendi - 2018-02-02 01:46:19
Recai Kutan Barajı Sulamasında Sona Doğru
A- A+ PAYLAŞ

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Malatya’da inşa ettiği Boztepe Recai Kutan Barajı Sulamasında sona yaklaştı.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’da inşa edilen Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Hizmete alındığında 120.600 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak projede şu an itibariyle yüzde 92 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Terfi Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

99.4987 metre CTP boru, 260.592 metre HDPE boru imalatı tamamlana sulama projesinde terfi merkezi inşa  çalışmalarına devam ediliyor. Daha önce 33.310 dekar zirai araziyi sulayan sol sahil sulama alanının hizmete açıldığı projede 57.540 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak sağ sahilde ise sanat yapıları ve şebeke inşaatı tamamlandı. 29.750 dekar zirai araziye su temin edecek olan terfi sulama safhasında ise iletim hattı tamamlanırken terfi merkezi inşaatı ile regülasyon havuzu çalışmalarına devam ediliyor.

Ülke Ekonomisine Yılda 68 Milyon TL Katkı Sağlanacak

Malatya’da muazzam yatırımlara imza attıklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Söz konusu projeyi bu yıl içinde tamamlayarak hizmete açmayı hedefliyoruz. Takriben 181 milyon TL’ye mal edeceğimiz bu tesis ile 120.600 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Çiftçilerimizin yüzünü güldürecek bu dev sulama tesisi ile ülke ekonomisine de yıllık 68 milyon TL’nin üzerinde bir katkı sağlayacağız.”

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız