SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Recai Kutan Parkı' Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:38
'Recai Kutan Parkı' Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Türk siyasetinde kendisine has naif üslubu ve mütevazılığı ile bilinen eski bakan ve Malatya eski milletvekillerinden Recai Kutan isminin verileceği park ve sosyal tesis alanı için Yeşilyurt Belediyesi proje çalışmalarını tamamlayarak yapım aşamasına geçildi.

Yeşilyurt Belediyesi’nce Karakavak Mahallesinde Makro Market'in karşısındaki caminin yanında Barguzu Caddesi girişinde bulunan boş araziye yapılacak olan Recai Kutan Parkı ve Sosyal Tesis Projesi yapım ihalesine çıkartıldı. Projede 1 adet park ile 400 metrekare büyüklüğünde restoran olarak işletilmesi planlan sosyal tesis de bulunuyor. Park ihalesinin 11 Eylül 2015 tarihinde yapılacağı ve yükleniciye 9 aylık süre tanınacağı belirtildi.

Bu arada, Malatya’da 27 Eylül 2014 tarihinde düzenlenen ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte toplu temel atma törenine katılan Recai Kutan’a, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından Recai Kutan Parkı projesinin olduğu sertifikası takdim edilmişti.

Sertifika alırken bir konuşma yapan Recai Kutan şunları söylemişti:  “Muhterem kardeşlerim Yeşilyurt Belediye başkanımız lütfettiler bir sertifika getirdiler. Barguzu'ya (Bostanbaşı) yakın olan bir bölgedeki parkın adını Recai Kutan Parkı diye tespit etmişler Hakikaten layık olmadığım böylesine bir vefalı davranıştan dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bu arada belediye başkanıma da bir eski Yeşilyurt'la ilgili hatıramı da arz edeyim. Efenim bir ara Ahmet Atılgan isimli bir belediye başkanımız var idi. Arkadaşlar ona Çeşit Ahmet derlerdi niye derlerdi orasını da bilmiyorum. Bir gün beraber Yeşilyurt’ta dolaşırken malum bu Gündüzbey’e giden ana yolun hemen yakınında bir dere var idi.  Kendisine dedim ki bak Ahmet Bey, biz DSİ olarak bu derenin üstünü kapatalım ve bir alternatif yol çıksın ortaya diye, şimdi o geçilen yolun altı deredir. Ancak Cenabı Hak lütfetti, bu bahsettiğim 1953 1954 veya 1955 yıllarında oluyor.  Oradan geçerken hep bunu hatırlıyorum ve bundan dolayı da Cenab-ı Hakka şükrediyorum.”

Öte yandan, Recai Kutan’ın ismi daha önce 12 Aralık 2012 tarihinde açılışı yapılan Yazıhan ilçesindeki Boztepe barajına verilmiş ve barajın ismi “Recai Kutan Boztepe Barajı” olarak değiştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız