SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Recep Beye Çek Verdim!.'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakanlık için yetki bende değil, yetkiyi verirseniz, sizin için mücadele edeceğim" dedi.

Malatya'nın Yazıhan ilçesi ve Yazıhan ilçesi Fethiye beldesinde vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni anayasa işsizliğe, köylünün sorununa ve emeklinin sorununa çözüm bulacak mı? Hayır bulamayacak. O zaman niye Anayasa'yı değiştiriyorlar? Çünkü, biz iktidara gelince Yüce Divan'dan kurtulmaları için Anayasa'yı değiştiriyorlar. O nedenle 12 Eylül'de hayır oyu bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Cebini değil, halkı düşünen bir başbakana ihtiyaç var" diyerek, "Kemal Başbakan" sloganları üzerine, "Başbakanlık için yetki bende değil, yetkiyi verirseniz, sizin için mücadele edeceğim. Sizin refahınız, kalkınmanız için mücadele edeceğim. Kul hakkı yiyenler için mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yazıhan ilçesi girişinde atlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, Fethiye beldesi belediye binasının açılışını da gerçekleştirdi.

35. MADDE AÇIKLAMASI..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesine destek vereceklerini açıklayarak, "Biz parlamentoda gerekli desteği veririz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye beldesindeki ziyareti esnasında basın mensuplarını sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi ile ilgili olarak, "Sayın Başbakan herhalde başbakan olduğunu unuttu. Parlamentoda yeterli çoğunluğu da var. Bizim önerimiz gayet açık. Parlamento şu anda tatilde. Davet etsek bile yeterli milletvekili sayımız yok. Başbakan isterse hukuk müşavirilğine talimat verir, 35. madde ile
düzenleme parlamentoya gelir. Biz de parlamentoda gerekli desteği veririz. Sayın Başbakan bazı şeylerin arkasına sığınmasın. Ne şikayetleri varsa, Meclis'e getirsinler, hep birlikte çözelim" şeklinde cevap verdi.

Şevket Kazan ile Önder Sav görüşmesi ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Görüşmenin içeriğini bilmiyorum. Sadece görüştüklerini biliyorum. Ankara'ya dönünce genel sekreter ile görüşür içeriğini öğrenirim. Her ikisinin de görüşmesi normaldir. Uzun süre birlikte parlamentoda da görev yapmışlardır."

"SORUNU BİRLİKTE ÇÖZELİM"
Bir basın mensubunun "Başbakan Erdoğan'ın referanduma destek vermeyenleri darbeci olarak nitelendirdiği" ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu, "Darbe söylentilerini arkasına sığınan Sayın Erdoğan'dır. Ben Recep Bey'e zaten çek verdim. Artık bir daha darbe söylentilerinin arkasına sığınmasın. Recep Bey'in şikayet ettiği nedir? TSK İç Hizmet Yasası'ndaki 35. madde. Onu da getirsin değiştireceğiz. Elindeki bütün mağduriyet söylemleri ne varsa, elinde almaya kararlıyız. Çünkü o halka hizmet etmek istemiyor, halkın gündemini elinden almak istiyor. Sayın Başbakan'ın oluşturduğu bütün gündemleri elinden almak istiyoruz. Ama bizim işsizlikten yana şikayetimiz var. Emekliden, işçiden, memurdan yana şikayetimiz var. Ama Recep Bey'in şikayeti yok. Onlarla ilgili şikayeti varsa, parlamentoya getirsin birlikte sorunu çözelim. Yoksa seçimlerden sonra biz iktidara geleceğiz, bu şikayetlerin tamamını gidereceğiz. Biz birilerinin arkasına saklanmayacağız. Özümüzde, sözümüz de bir olacak" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Yazıhan ilçesindeki ziyaretini tamamlayıp Arguvan ilçesine geçti.

SON DURAK ARGUVAN..
Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya gezisinin son durağı Arguvan ilçesi oldu. Genel başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Fethiye beldesinden sonra 8. Arguvan Türkü Festivaline katılmak için ilçeye geldi ve Arguvan Kültür Merkezi binasının temel atma törenine katıldı ve ilçe merkezinde vatandaşlara hitap etti.

İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Genel başkan Kılıçdaroğlu, ilk olarak Arguvan Kültür Merkezi binasının temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde, vatandaşlardan “Başbakanlık yetkisi” isteyen Genel başkan Kılıçdaroğlu, festivalde yaptığı konuşmada da, ekonomik kriz, işsizlik, tarım ve hayvancılık konularına değindi ve sık sık 12 Eyül’de yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” oyu kullanmalarını istedi.

Genel başkan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmadan sonra özel uçağı ile Kayseri’ye hareket etmek üzere Malatya'dan ayrıldı.

"SADECE MALATYA'DA DEĞİL.."
Kayseri'de bulunacağı 2 günlük süre içerisinde Karaözü, Dadaloğlu ve Felahiye Sıtmapınar şenliklerine katılacak olan Kılıçdaroğlu, özel uçakla geldiği Kayseri'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Kayseri'ye gelmekten son derece mutluyum. Kayserililerle buluşacağız, umuyorum güzel bir toplantı olur. AKP , sadece Malatya'da değil, gittiğimiz diğer yerlerde de çalışmalarımızı engelleyen bir yapı sergiliyor. Bundan sonra engellemelerle karşılaşırsak, bunları gerekli yerlere taşıyacağız" dedi.

CHP Bingöl Yedisu Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu'nun, "Referandumda oyum evet olacak" şeklindeki açıklamasına yönelik olarak gelen bir soru üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Belediye Başkanı ile görüşeceğim. Gerçekten halkın Belediye Başkanı mı, değil mi göreceğiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız