SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Recep Beyin Kimyası Bozuldu'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Örgütü'nün düzenlediği Belediye Başkanları toplantısı, Hekimhan- Hasançelebi'de gerçekleştirildi. Toplantıya Ankara'dan da konuklar katıldı.

Belediye Başkanları toplantısına ilişkin olarak CHP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"CHP’nin Belediye Başkanları Toplantısı’nda, AKP hükümetinin CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellediği belirtildi. 353 kişinin CHP’ye üye olduğu Hasançelebi’deki toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü’nün düzenlediği Belediye Başkanları Toplantısı, Hekimhan’ın Hasançelebi beldesinde yapıldı. Toplantıya katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Genel Sekreterimiz Önder Sav’ın yaratıcı olduğu atmosferin Anadolu sathına yayılmasını sizler sağladınız” dedi. CHP İl Başkanı Veli Ağbaba da “Bizim belediyelerimizin hizmet vermemesi için iktidar elindeki tüm imkânları kullanmaktadır” diye konuştu.

CHP’nin Hekimhan ziyareti, 3 Temmuz 2010 Cumartesi günü saat 11.00’da Hekimhan ilçesindeki tarihi Taşhan’la başladı. CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba’nın organize ettiği etkinliklere CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Mahmut Uyar, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Malatya Milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Av. Cudi Çalışkan ile parti yöneticileri, Malatya’daki belediye başkanları katıldı. CHP heyeti ilk olarak Hekimhan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Ardından toplanın yapılacağı Hasançelebi beldesine hareket edildi. CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, parti yöneticileri, Milletvekilleri ve CHP genel merkezinden yöneticilerinin de katıldığı toplantıya ilgi çok büyüktü. Hasançelebi’ye özgü geleneksel lokmanın ikram edildiği toplantının açılış konuşmasını Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım yaptı.

Yıldırım, “Malatya’nın CHP’nin kalesi olduğu, siyasetin tavanda değil, tabanda yapıldığı, partinin çalışmalarının il binalarında değil, bizzat halkın içerisinde, halkla birlikte yapıldığını, anı olarak hatırladığımız, anılarda yaşattığımız günlere döndük” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

YILDIRIM: HUKUK DEVLETİ YERİNE, PARTİ DEVLETİ KURUYORLAR

“Okyanus ötesi destekle yine demokrasi adına, dışarıda yazılan içeride oynanan siyaset oyunlarıyla ‘çalmayacağız, çaldırmayacağız, yokluğun ve yoksulluğun ortadan kaldıracağız’ gibi cici söylevlerle iktidara geldiler. Halkı önce yoksullaştırıp, sonrasında kömürle ısıtıp, makarnayla doyurarak türban oyuncağı ile oyaladılar ve ikinci defa iktidara geldiler. İşler iyi gitmiyordu, halk farkına varmadan vurgunu bitirmeli ve vermekten kaçınmalıydılar. Suni gündemlerle halk oyalanırken artarda yasalar yaptılar. Yetmedi; sosyal hukuk devletinden parti devletine geçmeliydiler. Onun için, Anayasa değişmeliydi parti tüzüğü değiştirir gibi onu da yaptılar. Anayasaya aykırı olarak yaptıkları bu değişiklik Anayasa Mahkemesi’nden dönmez ise varlıklarını 12 Eylül borçlu olanların yaptıkları Anayasayı, 12 Eylül günü, bizi oyalatacaklar. İşte değerli CHP’liler bu oyunu elbirliği ile bozmalıyız. Bu oyunu bozmalıyız ve sonrasında örseledikleri, tehlikeye düşürdükleri Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldırıp, ayaklar altına aldıkları ulusal bağımsızlığımızı ve vatanın bütünlüğünü korumalıyız. Bu güç bizde var.”

“RECEP BEY’İN TAHAMMÜLÜ KALMADI”

Daha sonra söz alan CHP MYK Üyesi Mahmut Uyar, ise “Ankara’dan sizlere selam getirdim, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan. İktidarın ve Recep beyin kimyası bozuldu. Yavaş yavaş saldırmaya başladı. Recep beyin Genel Başkanımıza artık tahammülü kalmadı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği zaman projeleri ile halkın huzuruna çıkacaktır. Sizlerin huzuruna sürekli çıkacağız. Sizlerin sıkıntılarını dinleyeceğiz ve inanın gümbür gümbür geliyoruz merak etmeyin” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da yaptığı konuşmada, başarının belediye başkanlarına ait olduğunu belirterek, “Tüm belediye başkanlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Çünkü halkına hizmet ediyorlar” diye konuştu.

TANIK’TAN BÜYÜK BULUŞMALAR’A ÖVGÜ

Aslanoğlu’nun ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık konuştu. Tanık, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bitmez tükenmez enerjisi ile siyasi feraseti ve kararlılığıyla direnmesinin timsali olan Sayın Genel Sekreterimiz Önder Sav’ın yaratıcı olduğu atmosferin Anadolu satına yayılmasını sizler sağladınız. Hem Hekimhan’da hem Hasançelibi’de sizlerin gözlerinde ve yüzlerinde bulduğum sevginin ve gelecek umudunun Cumhuriyet Halk Partisi’nin önderliğiyle Sevgili il başkanımızın ‘Büyük Buluşmalar’la başlattığı ve sürdürdüğü büyük dönüşün gerçekleştirme gücünün ve bu geçekleştirme gücünün çok yakında olacağı müjdesini sizden alıyorum” dedi.

HEKİMHANLILAR ÇANKAYA’DA NÜFUS OLARAK İKİNCİ SIRADA

CHP Çankaya İlçe Başkanı Av. Cudi Çalışkan da konuşmasında, “Sevgili Veli başkanımız bana Malatya’da Belediye başkanları toplantısı yapmayı düşündüğünü, büyük ilçelerden birisinin belediye başkanının da bu toplantıya katılması gerektiğini dile getirmişti. Çankaya bildiğiniz gibi CHP’nin kalesi. 29 Mart seçimlerinde 602 bin seçmeni olan bir ilçe ve nüfus yoğunluk bakımından ikinci sırada olan grup 12 bin kişi ile Hekimhan’lılar. Ben öncelikle bu 12 bin kişinin selamını getirdim” ifadelerini kullandı.

AĞBABA: “İKTİDAR, CHP’Lİ BELEDİYELERİ ENGELLİYOR”

Toplantıda son olarak konuşan CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ise kongrede aldıkları kararları hayata geçirdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk aldığımız karar ‘Büyük Buluşmalar’dı. 5 tane büyük buluşma toplantısı yaptık ve binlerce kişi partimize katıldı. İkinci önemli projemiz ise şuan gerçekleştirdiğimiz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının Dayanışma Toplantısıdır. Bu dayanışma toplantısının amacı şudur arkadaşlar: Son dönemlerde hiçbir iktidarın yapmadığı kadar muhalefet belediyeleri bir partizanlıkla karşı karşıyadır. Bizim belediyelerimizin hizmet vermemesi için iktidar elindeki tüm imkânları kullanmaktadır. CHP’li belediyeler bugün burada birbirlerine destek vermek amaçlı bulunmaktadırlar. CHP’li belediyeler parti gözetmeksizin bütün köylerine hizmet etmektedirler. Sosyal demokrat anlayışı buralarda sergilemektedirler. Başkanlarıma bu duyarlı hizmetlerinden dolayı da teşekkür ediyorum.

“MALATYA’DA GİTMEDİĞİMİZ YER KALMAYACAK”

Yaptığımız görev dağılımıyla gezmediğimiz ilçe, gitmediğimiz köy kalmayacak, önümüzdeki dönemde. İl yönetimimiz ve il genel meclis üyelerimizin muhtarlarımızla ortak çalışmaları sonucunda bu projemizi de hayata geçirdik. Bu örnek çalışmalarla belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve muhtarlarımız sayesinde Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacağız.

Buraya gelerek bizlere destek veren Ankara Çankaya Belediye Başkanı Sayın Bülent Tanık’a sizlerin huzurunda teşekkür ederim.”

353 KİŞİ CHP’YE KATILDI

Program sonunda Hasançelebi halkından toplam 353 kişi CHP’ye katıldı. CHP’ye geçen kişilerden temsilen 10 kişiye rozet takıldı. Daha sonra Hasançelebi CHP Belde Örgütü bürosunun açılışı yapıldı.

Açılışın ardından CHP’li belediye başkanları, ilçe başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, parti yöneticileri, milletvekilleri ve CHP genel merkezinden yöneticiler Hasançelebi Belediyesi Toplantı salonunda yaklaşık 1,5 saat süren toplantıyı tamamlamasının ardından Güzelyurt beldesini ziyaret ettiler. CHP’liler daha sonra Yazıhan’ın Fethiye beldesini ziyaret ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız