SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Reçete İstiyorsa CHP'ye Oy Versin'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,HaberTürk'e konuştu...

Kurultay

Coşku çok iyiydi. CHP kurultaylarından daha farklı bir kurutaydı. Herkes bir anlamda coşkusunu hissettriyordu. Ben o coşkuyu görünce çok mutlu oldum. O coşkuyu Anadolu'ya taşımamız lazım.

Baykal'la görüşmesi

Sayın Baykal'ın parti yönetimiyle ilgili herhangi bir önerisi olmadı. Sadece belli konuları konuştuk. O konularda Sayın Baykal'ın görüşlerini sorduk. İran'la takas olayını konuştuk. Bu konuda bazı gözlemleri, düşünceleri olduğunu ifade etti. Ben de bunları dinledim.

Her konuda konuşmak olabilir. Ama onun öncesinin doldurulması gerekiyor. Ama öncesinde konunun uzmanlarıyla konuşup dillendirmek gerekiyor. Yeni tablo bu sağlıklı tabloyu gösterecek.

"Dış politikada zayıf" eleştirisi

Sayın Uğur Ziyal'le bir görüşmemiz oldu. Ama bizim partimizde Onur Bey, Şükrü Bey var zaten onların görüşlerinden elbette yararlanacağız. Pek çok çevreden yine görüşler alınacak. Bunları izleyeceğiz. Ben Sayın Öymen'in de Sayın Elekdağ'ınd önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Bazı arkadaşlarımız bu konuda her türlü katkıyı verbileceklerini ifade ettiler.

İş dünyasının çekineceleri

Benim hesap uzmanlığım çok gerilerde kaldı. Bürakraside çalıştuım. Uygulamayı biliyorum. Demirel'le, Özal'la, Ecevit'le, Çiller'lwe çalıştım. İş dünyasının bilmesini isterim ki büromras,den gelenler sorunun nerden kaynaklandığını bilirler. Bu dünyada iş dünyasjnı haptenmek doğru değil. İş dünyasının daha fala üretim daha fazla yatrım yapması için önündeki engelleri kaldıracağı.z İstişhdam yaratacaksak bu bizim hanemize yazılacak.

Popülist konuşma eleştirisi

Kurultayda siz halka sesleneceksiniz. Ben doğrudan halka seslendim. Bunları bir akademisyen üslubuyla anlatramazsınız. Siz bunu üniversitede yaparsınız üslup farklı olurdu. Siz halka ilişki kurma için nasılş bir politika izleyeceğpnizi anlatmak zorundasınız. Benim o konuşmamda reçeteler de var. Önemli olan o reçeteyi yaşama geçirmektir. Çözümler var aslında ama Başbakan yaşama geç.irmek istemiyor. Bunu çeşitli çevreler defalarca dile getirdi. Bunu nasıl çözüleceğini görmek istiyoras sayın başbabkan öçnmüzdeki seçimlerde CHP'ye oy verir, nasıl çözüleceğini görür.

karimamı var mı y0km u ben onu bilmiyorum. Ama ben sade bir insaım bir yerde sorun varsda onu çzömekten yanayım. Hiç karizmöam olmasın ama ben sorunları çözeyim. Yurttaş siyasetçiye güvenmiyor. Siyasetçinin aldattpınuı hissediyorç. Biz bu sıcak ilişkiyi yakalarsak, hesap verebn siyaset anlayışını getirirsek Türlkiyenin çözülemeyecek sorunu yok. Brezilya, portekiz sounları çmözüyıor da biz neden çözemiyoruz. Her şeyimiz var, işa adamlarımız, üniversiterliemiz... Eksik olan bu helbayıo yapacağım. Herkese gideceğiz. Bu ülkenin simitçis,ine, sanayicisine toplumun herkesimi işle ilgili çözümümüz var.

Sistemin yolunu açmak lazım. Kaynak olmadan hiçbir şey olmaz. Ama dünyanın en büyük 20 ülkesinde biri sizsiniz siz nasılş bnem kaynağım yok derseniz. Kaynak var. Ama yerinde kullanılmıyor.

CHP iktidarında biz kesim heasp komisyonu kuracağız. Bu komisyonun başkanı da muhalefetten olacak. Bütçe ile ilgili bana hesap sorulacak.

"Recep Bey"

Bey sözcüğünün aşağılayıcı olduğunu ben ilk kez kuruyorum. Tayyip bey algılaması anadoludan geşdi yıtrtık ayakkıbları var, yoksulluktan geldi. Perişan mağdur... Bu algılama var. Ama bişr de Recep Bey var... Recep Bey siyaste atıldıktan sonra zenginleşen, çocukları da zenginleşen... bir de böyle bir tipş var.Ben bunu Recep Veyu olarak ortaya koydum. Tayyip Bey ille Recep Bey arasında fark var. bunun gösrmesi lazım toplumun.

Liderler turu yapma durumum yok. Benim hedefim Anadolu turuna çıkmak. Artık iktidar koşunu başlatmak durumundayız. Türkiye'nin çok sorunları var. Bu sorunların halka anlatılması lazım. Ben halka gitmeyi tercih ettim.

AK Parti'nin Kurultaya davet edilmemesi

Samimi söylüyorum bilmiyorum. Ben grup başkan vekiliydim, istifa ettim. Davet edilmemesi yanlıştır. Ama bu süreç çok hızlı gelişen bir süreç oldu. Zaten sizler de gördünüz, çok düzenli bir kurultay da olmadı. Benim de şikayetim oldu. Ama böyle bir eksikliğimiz olduysa tüm siyasi partilerden özür dileriz. Bir dahaki kurultayda bu eksikleri gideririz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız