SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Reçete Katılımcı Demokrasi'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İş Kadınları Derneği (MAİKAD), 12 Haziran genel seçimlerinde milletvekili adayı  kadınları bir araya getirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Anemon Otelde gerçekleşen toplantıya MAİKAD yönetim kurulu ile üyelerin yanı sıra AKP’li Öznur Çalık,  CHP’li Dila Boztepe ve Güzide Gök katılırken MHP’li aday Saime Palancıoğlu önceden planlanmış ilçe gezileri nedeni ile katılamadı. 
Parti ayırımı gözetmeksizin kadın dayanışmasını sağlamak amacı ile bu toplantıyı gerçekleştirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan MAİKAD Başkanı Avukat Burçin Han “MAİKAD olarak kadınların gerek ekonomik gerekse de siyasi alanda daha fazla söz sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu kapsamda parti ayırımı yapmaksızın bütün kadınlarımızın siyasette daha aktif ve seçilebilir sıralarda yer almasını istiyoruz. Seçime günler kala ülkemizin tüm sorunlarının ana reçetesi katılımcı demokrasi olduğuna inanıyoruz. Tüm kadın adaylarımıza başarılar diliyoruz” dedi. 
AKP Milletvekili adayı Öznur Çalık’da kadınlara yönelik çıkarılan yasal düzenlemeler ve kadınlara yönelik sürdürülen okuma yazma kursları ile ana ve bebek ölümleri konusunda yaptıkları çalışmalar sonucu büyük başarı elde ettiklerini belirterek başladığı konuşmasını “MAİKAD’a yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kadınların sosyal etkinlikler, yardımlar dışında da yani eğitim ve üretim gibi temel sorunlara eğilmesi çok önemlidir. Kadınlar olarak artık karar alma mekanizmalarında da yer almamız gerekir. Bunun için ekonominin yanı sıra siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinde yer almamız gerekir”  diye konuştu. 
CHP adayı  Dila Boztepe “ Toplumun eğitiminde ve şekillendirilmesinde biz kadınlar çok önemli roller üstleniyoruz. Seçim çalışmalarında gördüğümüz manzara kadınlar açısından maalesef hiç de iç açıcı değil, mezra, köy ve beldelerde yaşayan çoğu kadınımızın eğitimsiz olduğunu gördük. Bu kadınlarımızın eğitim düzeyini yükseltmek için parti olarak kırsalda yaşayan kadınlarımızın eğitimi için çalışmalar yapacağız” diyerek seçimlerden sonra da kadınların eğitimi için çalışacaklarını belirtti. 
Kadınların siyasete katılımının giderek artığını ama katılımın sağlıklı ve sürdürülebilir olması için zihniyet değişikliği gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan CHP’li aday Güzide Yıldırım devamla “Ülkemizde kadına yönelik şiddet hızlı bir şekilde artmaktadır. Rakamlar 2002-2009 yılları arasında öldürülen veya şiddet gören kadın sayısında yüzde 1400’lük bir sıçrama olduğunu gösteriyor. Somut göstergelere baktığımızda ‘şiddet abartılıyor’ görüşüne katılmamız mümkün değildir” diye konuştu. 
Yapılan bu konuşmalardan sonra, dernek başkanı Burçin Han tarafından milletvekili adaylarına MAİKAD rozeti takılması ile toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız