SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Reddetme Hakkımızı Kullanırız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:27:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, doktor ve sağlık çalışanlarının katılımı ile basın açıklaması yapılıp, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kınandı.

Basın açıklamasını okuyan İ.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, “"Ne yazık ki bugün olumsuz bir olaydan dolayı bir araya gelmiş bulunuyoruz. İlk olmayan, giderek artan ve ne yazık ki son olacağından da ümidimizin olmadığı sağlıkta şiddet, artarak devam etmektedir. 2 gün önce 68 yaşındaki safra kesesi rahatsızlığı olan bir hastamızın geç ameliyat edilmesi şeklinde bir iddia ile bir doktorumuz, bir intern doktorumuz ve bir sağlık memuru arkadaşımız, önce sözel sonra da fiziki şiddete maruz kalmıştır. Oysaki hastanın ameliyat edilememesinin sebebi pulmoner hipertansiyon gibi anestezi almaya uygun olmayışıdır. Halen hasta anesteziye uygun olmadığı için ameliyata alınamamıştır. Bu alınamayışı geciktirme olarak yorumlayan ve şiddetten başka çözüm yolu bilmeyen bazı vatandaşlarımız bizleri, artık yeter dedirtme noktasına getirmiştir. Ayrıca bu saldırı bir cehaletin de eseridir. Biz sağlık çalışanları, tüm halkımızın hizmetindeyiz. Ancak, hiç kimsenin kölesi değiliz ve olmayacağız. Daha fazla sessiz kalma şansımız kalmadığını tüm halkımızın bilmesini istiyoruz. Bundan sonra sadece hukuki hakkımızı aramakla kalmayıp, hasta reddetme hakkımızı da aktif olarak kullanacağız. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımıza sabır ve tüm vatandaşlarımıza sağduyu tavsiye ediyor, şiddetsiz yarınlar diliyorum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde de Malatya'da özel bir hastanenin acil servisinde görev yapan Dr. Erdal Yıldırım, bir hasta yakınının saldırısına uğrayarak silahla dövülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız