SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Reddi Hakim' Talebi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde biri Alman, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin davasında azmettirici suçlamasıyla tutuklu bulunan sanık Varol Bülent Aral'ın davaya bakan Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti için reddi hakim talebinde bulunduğu öğrenildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasında azmettirici suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Varol Bülent Aral'ın, Özel Yetkili Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe göndererek, Zirve Yayınevi Davasına bakan Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti hakkında reddi hakim talebinde bulunduğu belirtildi.

Özel Yetkili Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi ise dilekçeyi değerlendirmek üzere Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği öğrenildi.

Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin reddi hakim talebi ile ilgili görüşünü yazarak, dosyayı Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermesi bekleniyor.

Reddi hakim talebinin, davanın görüldüğü mahkemeye yapılması gerekiyor. Mahkeme ise kendi görüşünü yazarak, dosyayı aynı sıfattaki başka mahkemeye gönderiyor.

Öte yandan, Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili davanın 32. duruşması yarın yapılacak. Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler Malatya Kapalı Cezaevi'nde, tutuklu sanık Varol Bülent Aral ise Adıyaman Cezaevi'nde tutuluyor. Dava kapsamında Hüseyin Yelki, Kürşat Kocadağ ve Mehmet Gökçe ise tutuksuz yargılanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız