SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Referandum Gündemde

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:52
Referandum Gündemde
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerin erkene alınması için birlikte hazırladığı Anayasa değişiklik teklifi oylamasında sürpriz bir sonuç çıktı. Anayasa değişikliği için gerekli olan 367 kabul oyuna ulaşılamadığı için referandum seçeneği ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurulu'nda, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, 72 ret oyuna karşın 360 oyla kabul edildi. Anayasa değişikliği için gerekli olan 367 oya ulaşılamadığı için, Genel Kurul'da, AK Parti ve MHP’nin işbirliğine rağmen sürpriz bir şekilde referandum seçeneği ortaya çıkmış oldu. Anayasa'ya göre, teklif Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edilmezse, halk oyuna sunulacak.

Oylamanın AK Parti ve MHP için şaşırtıcı sonucu ortaya çıkar çıkmaz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Meclis’te acil bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıdan önce ilk değerlendirmeyi yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Referanduma gidiyoruz, hayırlı olsun” dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da, “Cumhurbaşkanı ya referanduma götürecek ya da iade edecek. Çabuk iade ederse yeniden görüşürüz” değerlendirmesini yaptı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da, MHP’nin desteğine atıfta bulunarak, "Bence Anayasa oylamalarında gizli oy kaldırılmalı, herkes taahhütlerine bağlı kalsın” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Referandum konusunda takdir Cumhurbaşkanındadır” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerin 27 Ekimde yapılmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifinin tümü üzerinde bugün yapılan oylamada 360 kabul oyu çıktığı için, referandum seçeneği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanının onaylaması halinde teklif halkoyuna sunulacak. Onaylamaması durumunda ise Meclis teklifi yeniden görüşecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız