SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Referandum Meşru Değil'

A- A+ PAYLAŞ

İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, 12 Eylül referandumunun meşru olmadığını iddia etti.

İP Malatya il binasında, İP Malatya İl Başkanı Osman Özbay ve partinin merkez kurulu üyesi ve Malatya İl Sekreteri Arif Doğan'la birlikte basın açıklaması yapan İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, "12 Eylül anayasası halktan yüzde 92 oy almıştı. Ama bugün bu anayasa için aldığı oydan dolayı meşrudur diyen yoktur. Şimdiki durum yani 12 Eylül'de yeni anayasa için yapılan referandum da meşru değildir" iddiasında bulundu.

12 Eylül 2010 günü yapılan yeni anayasa oylamasında Şırnak'da sandık başına yüzde 22, Diyarbakır'da ise yüzde 34 gitme olduğunu söyleyen Gültekin, Güneydoğu'nun bazı illerinde devletin otoritesinin olmadığını ileri sürdü.

Yapılan seçim sisteminin de güvenilir olmadığını savunan Gültekin, "Referandumun bitmesinden sonra saat 18,45 itibarıyla sandıkların yüzde 90'ının açıldığını ve sonucun yüzde 58 Evet olduğunu ilan ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar hızlı çalışan bir seçim sistemi yoktur. Secsis sisteminin güvenilir olmadığını bizzat Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itiraf etmişti" ifadelerini kullandı.

Gültekin, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçime ise hiçbir partiyle ittifak yapmadan partilerinin tek başına seçime katılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız