SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Referandum Yapılsın"

A- A+ PAYLAŞ
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mecliste düzenlediği basın toplantısında, Füze Kalkanı radar sisteminin kurulacak olması nedeniyle Malatya'nın açık hedef haline getirildiğini bildirdi.
 
Ağbaba, “Gizli kapaklı anlaşmalarla Malatya’ya kurulacak füze kalkanının AKP tarafından kime karşı ne için kurulduğu gizlenmeye çalışsa da hedef ülkeler tepkilerini dile getirmeye başladılar. İran, Suriye ve Rusya Malatya sınırları içerisinde konuşlandırılması planlanan füze kalkanıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunmuş, kendilerine yönelecek tehdit halinde Malatya’nın ilk hedefler arasında yer alacağını duyurmuşlardır. Medvedev, kendilerine yakın bölgelerde kurulacak füze kalkanlarını hedef alacağını duyururken. İran Hava ve Uzay Komutanı Hacızade, doğrudan Malatya’yı işaret etmiştir. Suriye’nin ise füzelerinin yönünü Türkiye’ye çevirdiği basında uzunca yer tutmuştur. 
 
Bütün bu gelişmeler, Füze Kalkanı konusunda başından beri ne kadar haklı olduğumuzu göstermiştir. AKP’yi bu kararından vazgeçmesi için defalarca uyardık. Malatya’nın ve Türkiye’nin hedef haline geleceğini söyledik. Açık bir savaş tehlikesi görmezden gelen AKP, yaşanacak bütün olumsuzlukların sorumlusu olacaktır.
 
AKP Hükümeti Meclisi bir tiyatro salonu olarak kullanmaktadır. Son 20 yılın en büyük stratejik anlaşması nasıl oluyor da böyle sessiz sedasız geçip gidiyor? 1 Mart tezkeresinin rövanşı mı alınıyor? Bir kez daha AKP’ye çağrı yapıyoruz. Anayasanın 90 ve 92. Maddelerine aykırı olan bu anlaşmayı mutlaka Meclis’e getirin.” dedi.
 
Başbakanın Irak Savaşı devam ederken ve binlerce masum katledilirken ABD askerlerinin başarısı için duacı olduğunu söyleyen Ağbaba, “Aynı Başbakan daha sonra Irak’ta yaşanan acılara dikkat çekmiş, anaların, yetimlerin acılarından dem vurmaya başlamıştır. Kaddafi İnsanlık Ödülünü alan da başbakandır, Libya’ya yönelik saldırılara zemin hazırlayanlardan biri de başbakandır. Beşar Esad’a kardeşim diyen de, Esad’ı tehdit eden de yine aynı başbakandır.   Davos’ta “Van Münit” şovu yapan, oylarını yükseltme uğruna Mavi Marmaray’ı feda eden başbakandır. İsrail’i savunmak için füze kalkanı kurduranda başbakandır. Bunun ikiyüzlülükten başka adı var mıdır? Bu mudur komşularla sıfır sorun anlayışına dayanan dış politika?” dedi.
 
AKP’nin iç politikadaki ikiyüzlülüklerine de dikkat çeken Ağbaba AKP’ye şöyle seslendi: “Ey AKP yüreğin yetiyorsa, kendine güveniyorsan füze kalkanı projesini referanduma götürelim. İsterseniz % 68 oy aldığınız Malatya özelinde, isterseniz % 50 aldığınız Türkiye genelinde referanduma gidelim. Malatya’daki insanların sağcısı solcusu, tamamı bu projeye karşıdır. Onun için size başka bir öneri sunuyoruz. Bu kalkanı Başbakanın Kısıklı’daki villasının bahçesine kurun.” 
 
Ağbaba, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kimsenin ne kılıcı olacağız, ne de kalkanı… Sonuna kadar onurumuz için, hayatımız ve başka masumların hayatı için mücadele edeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız