SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Referanduma Katılmayın'

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, Pazar günü yapılacak referandumun haksız, dayatmacı olduğunu öne sürdü ve vatandaşı oylamaya katılmamaya çağırdı.

Berktaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"CHP olarak 21 Ekim'de yapılacak olan referanduma karşıyız.

Bu referandum haksız, demokrasiye karşı, dayatmacı bir referandumdur. Halkın iradesine ipotek koyan bir referandumdur. Bu referanduma destek olmayacağız. Bu referandumun sorumluluğunu üstlenmeyeceğiz. Hukuken, anayasal olarak, siyaseten adalatsiz, uygunsuz düzenlemeyi üstelik devletin ve milletin 200 trilyonunu gereksiz harcayarak Türkiye'ye dayatma uygulamasına izin vermeyeceğiz.

Bu referandumda sandık başına gitmemek suç değildir. Bu referandumda oy vermemek suç değildir. Vatandaşlarımız eğer bu referanduma gitmez ve oy kullanmaz ise adalet, hukuk, eşitlik dikkate almadan bütün bu ihlalleri gerçekleştirmiş olan ucube referandumu, milletin 200 trilyonunu harcatarak gerçekleştirmek isteyenlere alet olmamış olur.

CHP olarak referanduma katılmamakla iktidar gerekli dersi almış olacaktır. Bu nedenle seçime katılmamayı, bu seçimde bir siyasi tavır olarak herkesin görmesini istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız