SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Referans Merkeziyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:54:45
A- A+ PAYLAŞ
AO Travma-Türkiye’nin katkıları ile düzenlenen "Pelvis Asetabulum ve Kalça Kırıkları Sempozyumu", Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nin ev sahipliğinde başladı. 
 
Sempozyum öncesi bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi olarak belirli alanlarda dünya ile yarışabilecek konumda olduklarını ifade etti.
 
Özgen, tıp fakültesi olarak kendilerini batıda tanımladıklarını ifade ederek, "İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, coğrafi olarak doğuda yer almasına rağmen, biz fonksiyonel olarak batıda olarak tanımlıyoruz. Coğrafyayı değiştirme şansımız yok. Ancak coğrafyada yaptığımız işleri ve fonksiyonlarımızı geliştirerek batıda olabiliriz" diye konuştu. 
 
Eğitim ve araştırma çalışmalarına büyük önem verdiklerine işaret eden Özgen, şunları söyledi:
 
"Akademik olarak 3 tane temel fonksiyonumuz var. Tıp fakültesi öğretim üyeleri ya da kurum olarak eğitim, araştırma ve hizmet anlamında Turgut Özal Tıp Merkezimizin Türkiye’de hatırı sayılır hatta dünyada belirli alanlarda yarışır hale geldiğini görmekten dolayı mutluyuz. Ancak bu dinamizmin sadece rutin hizmetle sınırlı kalması ya da böyle sürdürülmesi mümkün değil. Bu işin lojistiği eğitim ve araştırmadır. Eğer siz yeteri kadar insanınızı güncel bir şekilde eğitemiyorsanız ya da bilimsel çalışmalarla bunu destekleyemiyorsanız, dünya ile entegre olamıyorsanız, bu hizmeti sürdürmeniz teknisyenlikten başka bir şey olmaz. Biz teknisyenler istemiyoruz, biz akademisyenler istiyoruz. Birinci, ikinci basamak hizmetlerle uğraşmak istemiyoruz. Zor problemleri çözmek istiyoruz. Ortopedi Ana Bilim Dalımızın şahsında da istediğimiz fonksiyonları görmekten mutluyuz."
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurzat Elmalı, Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nin özellikle travma ameliyatlarının başarı ile uygulandığı sayılı merkezlerden biri olduğunu ve bu anlamda bölgede bir referans merkezi olduğunu belirtti.
 
Bölgede referans merkezi olduklarını kaydeden Elmalı, civar illerden de yoğun bir hasta akışı olduğunu aktardı.
 
AO Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Yalım Ateş de, "AO grubu olarak yaptığımız kurslarda bir bilgi aktarımı oluyor. Bu anlamda sempozyumları biraz farklı görüyoruz. Biz buraya bilgi edinmeye geliyoruz. Sadece AO’dan değil bölgeden de konuşmacılar yer alıyor. Ve böylelikle burada neler yapılıyor, bölgesel olarak sorunlar nedir? Bunlara çözüm anlamında dernek anlamında bir katkımız olabilir mi? Ya da yapılan bazı şeyler çok güzelse bunları nasıl adapte edebiliriz? Bunları öğrenmek için bu sempozyumları önemsiyoruz" diye konuştu.
 
Anemon Otel’de gerçekleştirilen açılış programıyla başlayan ve 2 gün sürecek olan Pelvis Asetabulum ve Kalça Kırıkları Sempozyumu kapsamında; pelvis, asetabulum, proksimal bölge kırıkları konularında yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız