SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Refüje 1100 Fidan Dikildi

0
Güncellendi - 2016-03-10 18:45:14
Refüje 1100 Fidan Dikildi
A- A+ PAYLAŞ

İlkbaharın gelmesiyle birlikte fidan dikim çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, kaldırım ve refüj çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı Mişmişpark-Üniversite arasına yetişmiş fidan ağacı dikiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından ilkbahar dönemi fidan dikim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Özellikle dışarıdan gelenler için şehrin vitrini durumundaki Çevreyolu’na özel önem veren Büyükşehir Belediyesi, doğu girişindeki Mişmişpark-İnönü Üniversitesi arasına yetişmiş fidanlar dikiyor.

Toplamda 1100 adet fidan dikilecek

Son yıllarda yeşillendirme ve fidan dikim çalışmalarında özel çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, Mişmişpark-Üniversite arasına yetişmiş 1100 dolayında fidan dikiyor. Orta refüj ile yan bantlara dikilen fidanların çoğu yetişmiş fidanlardan oluşuyor. 5-10 yaş arasında dikilen fidanlar; çınar ve dışbudak yapraklı Akça, Oya, Ligustrium ve Mavi Selvi’den oluşuyor.

Yapılan fidan dikim çalışmaları kapsamında orta refüj ile Elazığ istikametine göre yolun solunda kalan yan bant bitirilirken, yolun sağında kalan yan banttaki çalışmaların ise kısa süre içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Çakır: Çevreyolunda özel çalışmalar yapıyoruz

Özellikle dışarıdan gelen insanların şehir hakkında ilk izlenim edindiği Çevreyolu’nda özel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şimdi de çevreyoluna yetişmiş fidanların dikildiğini söyledi. Çevreyolu sorumluluğunun Karayolları’nda olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi olarak birçok düzenleme yaptıklarını kaydeden Başkan Çakır, “Çevreyolu şehrin içerisinde kalması nedeniyle Malatya’nın itibarı bakımından büyük önem taşıyor. Malatya’nın gelişmesi ve prestiji açısından son derece önemli olan bu yolda Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar birçok düzenleme yaptık. Yolun genişletilmesi, aydınlatılması, refüj ve kaldırım düzenleme çalışmalarının yanı sıra şimdi de fidan dikim çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar gerek Malatyalı hemşerilerimiz, gerekse de il dışından gelen misafirlerimiz tarafından büyük beğeni topluyor. Yaptığımız çalışmaların beğeni ve takdir görmesi de bizleri ziyadesiyle memnun ediyor” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız