SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Refüjlere Otomatik Sulama Sistemi

A- A+ PAYLAŞ

Belediye, halen tankerle sulama yapılan Çevreyolu'ndaki refüjlerin, trafik kazalarına karşı önlem olarak otomatik sistemle sulanacağı açıklamasını yaptı.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, tankerlerle sulanmakta olan Çevre Yolu orta refüjünün otomatik bir sistem ile sulanması için çalışmaların son aşamaya getirildiği bildirildi.

İlimizin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlamak ve yeni yeşil alanlar oluşturmak amacıyla fidan ve çiçek ekim çalışmalarını, çimlendirme çalışmalarını, çocuk ve dinlenme parklarının bakım ve onarımının yapılması, yeşil alanların sulanması gibi rutin hizmetlerini sürdüren Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, çevre yolu orta refüjü otomatik sulama sistemi ile sulanacak.

Uzun yıllardan beri tankerlerle sulama yapılan ve zaman zaman trafik kazalarının da meydana geldiği Çevre Yolu orta refüjünün daha sistemli, modern, tasarruflu ve tehlike arz etmeyecek bir şekilde sulanmasını temin etmek amacıyla otomatik sulama sistemi yapılmasına karar verilerek, çalışmalar son aşamaya getirildi.

Yapılan araştırmalar neticesinde Karakavak Mahallesi İkinci Ordu Lojman Kavşağında bulunan sondaj kuyusundan istifade edilerek, ilk etapta otomatik sulama (Sipring) sistemi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile Eski Terminal (Sanayi) Kavşağı arasındaki refüje kurulacak.

Aynı şekilde çevre yolu orta refüjünün kalan kısımlarının da otomatik sistem ile sulanmasını sağlamak için araştırmalar sürdürülmektedir.

Yeni sistemin devreye girmesiyle birlikte hem şehir içme suyundan tasarruf yapılmış, hem de çevreyolundaki sulamanın daha modern bir şekilde yapılması ve trafik akışının daha güvenli olması temin edilmiş olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız