SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Regaib Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gece Regaib Kandili.. Müftü Vekili Dr. Mehmet Yılgın, bu kandilin üç aylar olarak bilinen Recep ayı ile başlayıp, Ramazan ayı ile son bulduğunu, bu dönemin huzur ve maneviyat mevsimi olduğunu söyledi.

MÜFTÜ VEKİLİNİN MESAJI..
Müftü Vekili Dr. Yılgın, kandil dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"25 Haziran 2009 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Regaib Kandilidir. Bu kandil, dini literatürümüzde üç aylar olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin de habercisidir.

Üç aylar ismiyle şöhret bulan bu aylar ve içinde barındırdığı özel geceler, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağnak sağnak yağdığı zaman dilimleridir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır, gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve tespihler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkanlarını bizlere sunmaktadır. Günlük hayatın koşuşturması ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül alemine nazar kılma ve içe doğru bir yönelişi yaşama ihtiyacı duymaktadır. İşte bu mübarek gün ve geceler böyle bir deruni muhasebeye de vesile olurlar.

İman, insanın iç aleminden başlayıp hayatının her alanını aydınlatan bir hakikat bilgisidir, bir bağlanıştır. İman, bu dünyada yalnızlığının ve faniliğinin sürekli farkında olan, fakat bu derin hakikatı göz ardı etmeye de uğraşan insanı Yüce Yaratana bağlayan ve ona hayatın nihai anlamını kavratan bir güçtür. Namaz, oruç, zekat, hac, dua ve Allah’ı anma gibi ibadetler ise bu bağlantıyı canlı tutarlar. Giderek yalnızlaşan, maddi imkanı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren günümüz insanına bir diriliş fırsatıdır üç aylar ve kandiller. Dinî hayatımıza olumlu anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıracak olan bu mübarek ay ve geceler, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır.

İnsan bir taraftan saygın, üstün hasletlerle donatılmış, diğer taraftan da pek çok zaaf ve kusuru bulunan bir varlıktır. Madde ve mânâ arasındaki dengenin madde lehine bozulduğu, dünyevileşen insani ilişkilerin ve değer ölçütlerinin hepimizi olumsuz yönde etkilediği zamanlarda, insanın ruhunu derin kırılmalardan ve acılardan koruyabilmek için, manen yükselirken öz eleştiriye her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, Yüce Dinimiz’in bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Malatyalı hemşerilerimizin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Günahların affedildiği, sevapların kat kat arttığı, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan maneviyatı ile Müslümanlar arasında kaynaşmayı sağlayan Üç ayların başlangıcı Regaip Kandili, huzur ve sevgi iklimi olan mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir.

Regaib Kandilini ifa ettiğimiz bu gecede bolluk, bereket, iyilik ve sevgi kalplere dolmaktadır. Bu güzel günler ve gecelerde toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Hayatımızda yeni sayfalar açarak, kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız.Yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatıp, anne, baba, eş dost ve akrabalarımızla ilişkilerimizi güçlendirmeli ve manevi kiliminden en iyi şekilde yararlanarak bu günleri iyi değerlendirmeliyiz diyor,

Bu duygu ve düşüncelerle Regaib Kandili’nin Malatya’lı hemşehrilerime ve bütün İslam Alemi’nin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum." dedi.

ÖZ'ÜN MESAJI..
AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün kandil mesajı şöyle:

"Regaip Kandili, manevi duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma, dayanışma hisleriyle hayır ve iyiliklerin arttığı bir atmosfer olan, rahmet mevsimi olarak da adlandırılan üç ayların başlangıcı Ramazan ayının müjdeleyicisi olan kıymetli bir gecedir.

Üç aylar adıyla anılan bu aylarda saklı olan kandil gecelerinde herkes aynı duygunun heyecanıyla birbirine kenetlenerek toplum olabilme bilincini daha kuvvetli hisseder. İyilikte yarışma düsturunun hakim olduğu dinimizde ve kültürümüzde önemli yere sahip olan Ramazan ayına hazırlanma fırsatı veren bu kıymetli geceler toplumumuzda birlik ve beraberliğin artmasına, hepimizin kardeş olduğu bilincinin yaygınlaşmasına katkıda bulunurlar. Bu mübarek aylar ve geceler hepimiz için fırsat günleridir. Bu kıymetli fırsatı iyi değerlendirerek elimizden geldiğince yakınlarımız ve komşularımız başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye, toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasına katkıda bulunmaya gayret edelim. Unutmayalım ki herkes yaptıklarıyla anılacak, eserleriyle yaşayacaktır. Bu kıymetli geceler, hayatımızın muhasebesini yaparak yaptığımız yanlışlara son verme, yapacağımız iyiliklerinse planlarını yaparak yaşadığımız toplumda güzel izler bırakma imkanı sağlayan gecelerdir. Çünkü bu gecelerde toplumumuzda herkes aynı duygu etrafında kenetlenir, aynı sevgi ve merhamet deryasında yol alır. İnsan olmanın gerekleri olan duyguların coşmasıyla kimsesizler kimsesizlikten ve açlar açlıktan kurtularak darda kalmışlar feraha erdirilirler. Hemşehrilerimin iyilikleriyle yad edilecekleri bir hayat sürmeleri temennisiyle tüm Müslüman Aleminin Regaib Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyorum."

ÇALIK'IN MESAJI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda, "Manevi güzelliklerin, duygu yüklü günlerin yaşandığı mübarek üç ayların başlangıcını, 11 ayın Sultanı Ramazan ayının gelişini müjdeleyen Regaip Kandiline ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu anlam yüklü günlerde yakınlarımızı, komşularımızı, akrabalarımızı ve yaşlılarımızı daha sık ziyaret etmeli, toplum olarak bizi birbirimize daha sıkı kenetleyecek bu manevi zenginliğe sahip günlerin manasına uygun davranışlar içerisinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın mübarek üç aylarını ve Regaip Kandillerini kutluyor, millet olarak maddi ve manevi dayanışmayı, yardımlaşmayı gönülden yaşadığımız bu kutlu günlerin hayırlar getirmesini diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

BELEDİYE BAŞKANININ MESAJI..
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise şu mesajı yayınladı:

"Üç ayların başlangıcı, Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan mübarek Regaib Kandili’ne ulaşmanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz.

Maddi açıdan zenginleşen, ancak manevi açıdan gün geçtikçe fakirleşen biz Müslümanlar için bir diriliş fırsatı olan üç aylar ve kandiller, aynı zamanda insanlar arasında sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularını da ön plana çıkarmaktadır.

İnsanların daha hoşgörülü ve alçakgönüllü davrandığı bu aylar; sevgi, kardeşlik, beraberlik, barış ve huzurun sağlanması iyilik ve hoşgörü hislerinin kuvvetlenmesi, millet olarak yardımlaşma, dayanışma ve zorlukları elbirliğiyle aşma açısından büyük önem arzetmektedir.

Yüce Mevlamızın rahmet ve mağfiretinin bol olduğu bu gecede, Malatyalı hemşerilerim ve tüm İslam aleminin kandillerini tebrik ediyor, şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız