SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Regaib Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, kandili ve üç ayları fırsat bilip, kardeşlik duygularımızı pekiştirip, hayatımızı gözden geçirmemiz gerektiğini bildirdi.

2 Haziran 2011 Perşembe gününü Cuma'ya bağlayan gecenin Regaib Kandili olması ve 3 Haziran 2011 Cuma günü ise üç ayların başlayacak olması nedeniyle mesaj yayınlayan Müftü Hacı Yusuf Gül, "Mübarek gün ve geceleri içinde barındıran maneviyat mevsimini idrak etmiş olacağız. Bu maneviyat mevsiminin içinde barındırdığı aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Gayesi, insanın dünya ve ahiret saadetini temin etmek olan yüce dinimiz İslam, dünya ve ahiret, madde ve mana ilişkisine büyük önem vermiştir. Ne
hazindir ki, ilmin, teknolojinin alabildiğine gelişip ilerleme kaydettiği günümüz dünyasında, huzur ve mutluluğumuzu bozan, kardeşlik duyguları içerisinde yaşamamızı engelleyen, pek çok olumsuzluk ve huzursuzluklarla karşı karşıya bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

"On bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk habercisi olan Regaib Kandili bizlere, her şeyin hareket halinde olduğunu, her geçen zaman diliminin bizi ebedi hayat denizine doğru sürüklediğini, bu yolculuğun bir gün son bulup, dünya hayatında yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerimizin hesabının görüleceğini hatırlatmakta, hesaba çekilmeden evvel kendi kendimizi hesaba çekmemiz gerektiği bilincini sunmaktadır" diyen Müftü Gül, daha sonra özetle şunları söyledi: "Evet, o hesap günü mutlaka gelecektir. Kişinin
kendi öz kardeşinden, anasından-babasından, eşinden-çocuklarından kaçacağı gün kesinlikle gelecektir. İşte o gün gelmeden evvel, Allah'ın adeta inananlar için özel olarak yarattığı bu mukaddes manevi mevsimi birer fırsat ve ganimet bilerek kendimize gelmeli, kendimizi yenilemeli ve kendimizle hesaplaşmalı, büluğ çağına erdiğimiz andan bugüne kadar geçirmiş olduğumuz zaman dilimi içerisinde yaptıklarımızın muhasebesini yapmalı, Cenab-ı Allah'a içten yönelmeli, işlediğimiz hata ve kusurlarımızdan dolayı
pişmanlık duymalı, gözyaşı dökmeli, af dilemeli, onları bir daha yapmamak üzere O'na söz vermeliyiz.

Akrabalarımız, komşularımız, arkadaşlarımız, eş ve dostlarımızla olan ilişkilerimizi gözden geçirmeliyiz. İmanın, ibadetin, İslam ahlakının bir gereği olan doğruluğun, dürüstlüğün, yardımlaşmanın, dayanışmanın, insan haklarına riayetin, hayat çizgimiz olduğunu yeniden hatırlamalıyız. Çalışmanın bir ibadet olduğu bilinciyle dünyanın, ülkemiz ve bulunduğumuz yerlerin maddi ve manevi kalkınması için gayret etmeli, kimsenin kalbini kırmamaya, gönlünü incitmemeye çalışmalıyız. Bu duygularla bütün
vatandaşlarımızın, Malatya halkının Üç Aylarını ve Regaib Kandilini kutluyor, ülkemiz, milletimiz ve bütün İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum."

MESAJLAR..
Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, ''Millet olarak dinimizde kutsal sayılan Regaib Kandili ile çok müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandilinin, ülkemizde sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını dilerim.

Tüm vatandaşlarımızın Regaib Kandilini en içten dileklerimle kutlar, islam alemine insanlığa huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni ederim.''dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle:

“Müslümanların, gönül ve ruh temizliği noktasında önemli bir fırsat olan Regaib Kandiline ve müjdecisi olduğu Üç Aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Allah’ım ! Recep ve Şaban’ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan’a kavuştur” şeklinde etmiş olduğu dua, dinimiz İslam’ın Üç Aylara verdiği önemi bizlere en yalın şekliyle iletmektedir.
İdrak edeceğimiz Regaib Kandili ve Üç Aylar, kişilerin kendilerini sorgulama ve günahlardan arınması noktasında büyük bir fırsattır. Bu günler, geceler ve aylarda nefsimizle muhasebe etmeli, mümkün olduğunca bu günleri ve ayları en iyi şekilde idrak etmeliyiz.

Bütün hemşerilerimin mübarek Regaib Kandillerini tebrik eder, bu gecede sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının artmasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız