SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Regaib Kandili Bu Gece Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2017-03-30 05:05:06
Regaib Kandili Bu Gece Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, gönlümüz huzura ersin."dedi.

PERŞEMBE'Yİ CUMA'YA BAĞLAYAN GECE..

30 Mart Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece kutlanacak olan Regaib Kandili dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Görmez'in yayınladığı mesaj şöyle:

"İslâm âlemi olarak 30 Mart 2017 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi mübarek üç ayların başladığının habercisi Regaib Kandilini bir kez daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız.

Arzu, istek, emel ve tutku gibi anlamlara gelen rağbet kelimesinin çoğulu olan Regaib, geleceğe ve istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı verir, rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Unutulmamalıdır ki gem vuramadığı arzular, dizginleyemediği istekler, frenleyemediği tutkular, söz geçiremediği şehvet, heva ve hevesler, terbiye edemediği nefis, Rabbine yöneltemediği rağbet ve regaib, insanoğlunun en büyük sorunudur. Bugün de hem yerel hem de küresel ölçekte tüm insanlığı çepeçevre kuşatan sorunların temelinde bunlar yatmaktadır.

Bu gece kalbimizi her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, gönlümüz huzura ersin. Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, kalplerimiz feraha kavuşsun. İmanımız sahih, amelimiz salih olsun ki, kurtuluşa erelim. Ahdimizi yenileyelim ki, misakımızı kuvvetlendirmiş, Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım. O’nun lütfuyla kardeş olalım ki, Rabbimiz bizden hoşnut ve razı olsun. Rağbetimiz başkaca hiç bir şeye değil, sadece O’na olsun ki, her gecemiz Regaib olsun. Bu gece hep birlikte Sevgili Peygamberimizin (sas) duasını “Allah’ım! Ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına bereketle, huzurla ve sükunla kavuşmayı bizlere nasip eyle!” şeklinde yapalım ki İslâm dünyası olarak felaha erelim.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın ve âlem-i İslâm’ın mübarek üç aylarını ve Regaib Kandillerini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını, bu mübarek gün, gece ve aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."

DİĞER MESAJLAR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 29 Mart Çarşamba günü başlayacan üç aylar ve 30 Mart Perşembe günü idrak edeceğimiz Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir.

Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum.

Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu özel gecelerin, gönüllerimize huzur, insanlığa barış ve dünyaya adalet getirmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, saygılar sunuyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, üç ayların ve mübarek Regaip Kandili’nin tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mübarek üç ayların başlaması ve Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Üç ayların başlaması ile birlikte İslam alemi yeni bir manevi iklime girmiş bulunmaktadır. Recep, Şaban ve Ramazan ayı ile birlikte bu aylar içerisinde yer alan Regaip, Miraç, Berat Kandili ve Kadir Gecesi, İslam alemi için büyük önem taşımaktadır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin ‘Recep, Allah’ü Teâlâ’nın ayıdır. Şaban benim ayımdır. Ramazan benim ümmetimin ayıdır’ diye buyurduğu üç aylar içerisinde yer alan ve bunlardan ilki olan Regaip Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu geceye ismini melekler vermişlerdir. Allah’ü teâlâ, bu geceye hürmet eden müminleri affeder. Allah’ü Teâlâ’nın ayı olan Recep ayında insanların kan dökmesi yasaklanmıştır. Bu mübarek ay, İslam aleminin içinde bulunduğu durum açısından büyük önem taşımaktadır. Temennimiz, kan gölüne dönen İslam coğrafyasında akan kanın biran önce durmasıdır. Üç aylar ve mübarek geceler de, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde tesis etme adına fırsat ayları ve geceleridir. Bu vesile ile Türk ve İslam âleminin mübarek Regaip Kandili’ni ve Üç Aylarını tebrik eder, üç ayların ve Regaib Kandili’nin ülkemize, milletimize ve İslam âlemine barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız