SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Regaib Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, tüm vatandaşların Regaib Kandilini kutlayarak, merkezi yayınla bütün camilerde Regaip Kandili programı düzenleyeceklerini söyledi.

Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, "Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece mübarek Regaib Kandili'dir. Regaib; iyilik, bolluk, bağış ve çok değerli anlamlarına gelmektedir. Bu kandille birlikte üç aylar olarak bilinen feyizli ve bereketli mevsime de Yüce Allah'ın lütfuyla girmiş bulunmaktayız. Üç aylar dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin dolup taştığı, merhamet, dostluk, kardeşliğin geliştiği, yardımlaşma ve hayır duygularının arttığı bir mevsimdir. Bu aylar geldiğinde Sevgili Peygamberimiz (SAV) 'Allahım, Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Bu aylar ve bu aylarda bulunan kandiller geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğe hazır olmanın tedbirlerini almak için önemli fırsatlardır. Üç aylar diye bildiğimiz Recep, Şaban ve Ramazan-ı Şerifin ilk ayı olan Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib Kandili olup, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin de müjdecisidir. Bu geceyi sorumluluk duygusuyla en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Hata ve kusurlarımızdan döndüğümüzü ifade ile tövbekar olmalıyız. Yanlışlıklarımızı düzelterek daima iyiye, güzele ve doğruya yönelmeliyiz. Aramızdaki kırgınlık ve dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin güçlenmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizin hal ve hatırlarını sorarak kandillerini tebrik etmeliyiz. Her yaştan eş, dost, akraba ve komşularımızla kandilleşmeli, muhtaçların yardımlarına koşmalı, yetimlerin başlarını okşamalı, geçmişlerimize dua ederek onların ruhlarını şad etmeliyiz" dedi.

Malatya İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Diyanet işleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında okuyan 20 yaş altı bayan öğrenciler arasında düzenlenen "Yüzünden Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'nda" bölge birincisi olan Hacı Mehmet Kaya Kız Kur'an Kursu öğrencisi Zeynep Kocaman'ın Konya'da yapılan Türkiye finalinde Türkiye ikincisi olduğunu söyledi.
Ramazan Ayı Umresi'ne yoğun ilginin de olduğunu belirten Sönmezoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Ramazan ayı Umresi'nde 200 ila 300 Euro arasında bir indirime gitmiştir. Vatandaşların müracaatlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ÖLMEZTOPRAK'IN MESAJI
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yayınladığı kandil mesajında şöyle dedi:

"Regaib Kandili, Yüce Allah'ın af ve mağfiretinin istendiği, umut, huzur ve ilahi müjdelerle dolu bir gecedir. Yine bu gece; Miraç, Berat ve bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nin müjdecisidir. Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmalı, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Regaib Kandili'nin Malatya'lı hemşehrilerime ve bütün İslam Alemi'nin birlik ve beraberliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-Hakk'tan niyaz ediyorum."

AKIN'IN MESAJI
Belediye Başkanı Cemal Akın da, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Feyiz ve bereket ayları olan 3 aylara girmenin ve Regaib Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Böylesi müstesna aylar ve geceler; öncelikle Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı hatırlamamıza ve hatalarımızdan arınmamıza vesile olmalıdır.

Başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere, milletimizin ve İslam âleminin mübarek 3 aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığın huzuruna, birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız