SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rehavete Düşmeyeceğiz, 1 Oy Kıymetli"

0
Güncellendi - 2017-03-09 19:56:16
A- A+ PAYLAŞ

Çolaklı Mahallesinde mahalle sakinleri ile buluşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İstikrarsızlık bu ülkeye çok şey kaybettirdi” dedi.

AKP Battalgazi İlçe Teşkilatı tarafından Çolaklı Mahallesinde mahalle sakinleri ile toplantı yapıldı. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemine dikkat çekildiği toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, bazı meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantıda konuşan AKP Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, “Aslında biz sürekli iç içeyiz. Muhtarımla ve mahalle başkanlarımla devamlı bir araya geliyoruz. Önümüzde 16 Nisan’da çok önemli bir süreç var. O gün çok önemli bir gün olması hasebiyle Allah korusun ölüm hariç her halükarda sandık başına gitmemiz gerekiyor. 17 Nisan’da farklı bir Türkiye’de yaşamamız için sandığa gitmenizi istirham ediyoruz” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, hizmet odaklı çalıştıklarını belirterek, “Sahadaki arkadaşlarımız bizzat her gün hangi mahallemizde neler oluyor, neler yapılıyor hangi işlerin hangi safhada olduğunu bizzat bize iletiyorlar. Bizlerde zaman zaman bizzat çalışma yapılan sahaya iniyoruz. Gelmediğimiz zamanlarda da sahadaki arkadaşlarımızdan bilgileri alıyoruz Şu ana kadarda memleketimizde önemli sorunun olmadığı kanaatindeyim. İnşallah bu yıl 2017 yılı sonu itibariyle yerleşim yeri olup ta asfaltsız hiçbir yer kalmayacak. Mahallelerimizde parklar yapılıyor, çocuk oyun alanları oluşturuluyor. Kültür merkezleri oluşturulmuş, kütüphaneler oluşturulmuş, bunlar güzel şeyler. Vatandaşımız verilen hizmetlerden memnun” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma değinen Başkan Gürkan, “Bu referandum Türkiye’nin istikametinin belirlenmesi, istikrarlı ve bir daha geriye dönüşü olmadan, insanları istismar etmeden, din, mezhep, etnik yapı ve ideolojik farklılıklar dahil bütünleşmeyi esas alan, kucaklaşmayı esas alan bir referandum. Ben vatandaşımızın da bu güzellikleri görüp kendisine yakışanı yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, istikrarın önemine dikkat çekerek, “Türkiye aslında çok şey kaybetti. Şöyle geriye dönüp baktığımız zaman yaşı benim gibi veya büyükler aslında daha iyi analiz edebiliyor geçmişle günümüzü ve istikrarın ne getirip, ne götürdüğünü çok daha net görebiliyor. AK Parti iktidarı dönemindeki istikrarın ülkeye ne kazandırdığını çok net gördük. Ondan önceki süreçleri de gördük biz. Ben ortaokula gittiğim zaman araçlara mazot bulunamıyordu. Araç gidiyordu kuyrukta bekliyordu sıra geldi, geldi veya gelmedi geri dönüyordu, sefere gidemiyordu. Şimdi burada başkanlık sistemi neyi getiriyor; İstikrar getiriyor. Türkiye'nin 50 yılını kaybetmesinin temelinde aslında bir istikrasızlık vardı” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinen Başkan Çakır, “Yani zayıf bir hükümeti herkes kullanıyor. Almanya'nın tutumunu biliyorsunuz. Peşine takılmış Hollanda’nın, Danimarka'nın, Avusturalya’nın girişimlerini görüyorsunuz, diğerlerini saymaya gerek yok. Bunlar güya bizim müttefik gözüken ülkelerimiz. Neticede bizim artık bu sisteme geçmemiz lazım. Artık millet kendi Cumhurbaşkanını ve devlet başkanını direk seçecek” ifadelerini kullandı.

AKP  İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Bizler belediye olarak hizmet yapmak zorundayız, yapacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada, Büyükşehir sadece iki yılda 2 bin 580 kilometre yol yapmış. Battalgazi Belediyemiz kilometrelerce, Yeşilyurt yine aynısı, diğer ilçe belediyelerimiz yine aynı şekilde büyük yatırımlar yaptı. Büyük hizmetler yapıyor. Devasa işler yapıyoruz. Malatya'mıza çok büyük bir hastane kazandırdık. Şimdi nasip olursa eski devlet hastanesi yerine yeni bir devlet hastanesi yapacağız inşallah. Yeni devlet hastanesini eğitim araştırma hastanesine dönüştürdük. Geliri 17 milyon liradan 23 milyona çıkardık hastanenin” diye konuştu.

Toplantıda bulunanlara rehavete kapılmama uyarısında bulunan Kahtalı, “Bizim yapmamız gereken şey rehavete düşmeyeceğiz. ‘Nasıl olsa biz burada eveti çok yüksek çıkartacağız, iki oy eksik de olsa bir şey olmaz’ bu mantığın dışında duracağız ve bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu bileceğiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • bülent doğan (7 yıl önce)
    çukurcu çakırrr....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın Çakır hangi istikrarsızlıktan bahsediyorsunuz mevcut iktidar 14 yıldır ülkeyi yönetiyor hizmetleri beğenildiği sürece belkide uzun süre iktidarda kalmaya devam edecek.Defalarca iktidar partisine oy verdim Lakin bu güzel ülkemizin güçlü bir parlementer sistemi güçlü bir demokrasi yerine bir kişinin hakimiyetinde iki dudağı arasındaki kararlarla yönetilmesini istemiyorum.Sandıktan Evet çıkarsa siz bile Belediye başkanlığınızı hür iradenizle yapamıyacağnızı düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla