SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rehineler Serbest...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:18
Rehineler Serbest...
A- A+ PAYLAŞ

BDP'li Zenderlioğlu, PKK'nın elindeki rehin kamu görevlilerinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Türkiye’nin günlerdir kilitlendiği büyük buluşma bugün gerçekleşiyor. PKK’nın kaçırdığı ve Abdullah Öcalan’ın ‘çözüm süreci’ kapsamında serbest bırakılmasını istediği 8 kamu personeli, saat 10.30 itibariyle Türkiye'den giden heyete teslim edildi.Heyette Irak Bölgesel Kürt Yönetimi içişleri Bakanı ve MİT yetkilisi de hazır bulundu

Kamu görevlilerini ailelerine kavuşturacak heyette BDP’li milletvekilleri Adil Kurt, Hüsamettin Zenderlioğlu ile Mazlum-Der Genel Başkanı Faruk Ünsal, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD  ve Mazlumder Diyarbakır Şube Başkanları  yer alıyor.

HEYET ALANDA

PKK' nın elindeki kamu görevlilerini teslim almak için Irak ' a giden heyet, Zaho Vadisi Amediye yakınlarında PKK' lılarla görüşme yaptıktan sonra 8 kamu görevlisinin bulunduğu alana gitti. Ve burada görüşmeler sürüyor.

Kamu Görevlilerinin İlk Duyguları;

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağımız için mutluyum.

Astsubay Abdullah Söpçeler: Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.

Polis memuru Nadir Özgen: Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını bekliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.

Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum

Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.

Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.

Uzman çavuş Kemal Ekinci: Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onun göreceğiz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.

Uzman çavuş Zihni Koç: ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız