SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Reis Bey’ Adlı Oyunla Anıldı

0
Güncellendi - 2016-05-31 02:38:34
‘Reis Bey’ Adlı Oyunla Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türk edebiyatının önemli isimlerinden, şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 33. yıl dönümünde kaleme aldığı ‘Reis Bey’ adlı oyun ile anıldı.

Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen anma programında Necip Fazıl Kısakürek’in kaleme aldığı ‘Reis Bey’ adlı oyun Malatya Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sanatseverlerle buluşturuldu. Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen, yönetmenliğini Mahmut Atay’ın yaptığı iki perdelik oyunda görevinde hiç taviz vermeyen, yasalara son derece bağlı ve kararlarında acımasız bir hakimin öyküsü anlatıldı. İdama mahkum ettirdiği gencin suçsuz olduğunu anlayınca bütün felsefelerinden ve tezlerinden vazgeçen, yaşadığı pişmanlığı dile getiren Reis Bey’in öyküsünün anlatıldığı oyunda duygusal anlar yaşandı. Taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesini gözler önüne seren oyun büyük ilgi görürken, oyuncuların sahne performansından etkilenen izleyiciler ise oyunun sonunda sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Yeşilyurt Belediye sınırlarında bulunan liseler arasında bu yıl ikincisi tertip edilen 2. Necip Fazıl Kısakürek Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması’nda dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri dağıtıldı. Yarışmalar sonunda birinci olan Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Merve Yaman’a bin TL, ikinci olan Tecde Anadolu Lisesi’nden Batuhan Yılmaz’a 500 TL, üçüncü olan Fethi Gemuhluoğlu Lisesi’nden Meliha Oğul’a 250 TL para ödülü verildi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından gençlere hediye paketleri de hazırlandı. Hediye paketleri Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrencilere takdim edildi. Necip Fazıl Kısakürek’i anma programına Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcılarından Haydar Şahin, Mehmet Güner ve Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyesi İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız