SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekabet Nasıl Başladı?

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:34:08
Rekabet Nasıl Başladı?
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor ile Elazığspor Pazar günü Malatya İnönü Stadı'nda 'Doğu'nun Derbisi' olarak adlandırılan PTT 1. Lig maçında karşı karşıya gelecek. 

Sezon başından bu yana merakla beklenen ve herkesin gözünü kulağını çevirdiği Yeni Malatyaspor-Elazığspor derbisine sayılı günler kaldı. Derbi karşılaşması Elazığspor'un tarihi için bir hayli eski ama Yeni Malatyaspor'un tarihi için ilk olma özelliğini taşıyor. Malatyaspor'dan aldığı bayrağı PTT 1. Lig'de taşıyan sarı kırmızılılar, ilk Doğu derbisinden galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. 

-Yeniden derbi heyecanı yaşanacak- 

Bir dönem Malatyaspor ile büyük bir çekişme yaşayan Elazığspor, bu sezon Yeni Malatyaspor ile bir kez daha ‘Doğu’nun Derbisi’ne çıkacak. 

Türkiye’nin de sayılı derbilerinden biri olan Elazığspor-Malatyaspor mücadelesi hem saha içi mücadelesiyle hem de tribündeki çekişmesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. İki komşu şehir Elazığ ve Malatya Türkiye’deki derbi karşılaşmaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.   Malatyaspor’un küme düşmesinin ardından 6 yıl sonra Yeni Malatyaspor'un olarak yeniden PTT 1. Ligine yükselmesiyle iki takım, yeniden derbi mücadelesine çıkacak. 

-Tatlı bir rekabet- 

Elazığ ve Malatya arasındaki rekabet uzun yıllara dayanıyor. Doğu’daki bu rekabet, sadece iki şehir arasına değil, Elazığ ve Malatya’nın futbol takımlarına da yansımış durumda. 

Günümüzde bile iki şehir arasındaki çekişme üst seviyelere çıkarken, bu çekişme kimi zaman komik kimi zamansa tatlı rekabetlere sahne olmaktadır. 

Özellikle futbol takımları arasındaki rekabet geçmiş yıllarda taraftarlar arasında tatlı atışmalara sahne olmuştur. 

-Rekabet nasıl başladı?-

Malatyaspor ile Elazığspor arasında profesyonel olarak oynanan ilk maç beraberlikle sonuçlandı. 

1966’da Malatyaspor, bir yıl sonra yani 1967 ise Elazığspor kurulur. 1967-1968 sezonunda 2. Lig’e alınan sarı-kırmızılılar yirmi takımın yer aldığı grubu on dokuzuncu sırada bitirerek Kasımpaşa ve Taksim ile birlikte 3. Lig’e düşer. Elazığspor ise 3. Lig’dedir. Bir sonraki sene aynı grupta yer alan iki Doğu ekibinin aralarındaki ilk mücadele 11 Aralık 1968’de Elazığ’da oynanır. İlk mücadelele 0-0 sonuçlandı. 

-Aynı sezonun ikinci yarısında Malatya İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Malatyaspor 4-1 kazandı. Böylece derbide ki ilk galibiyeti Malatyaspor almış oldu. 

Bir sonraki sezon Malatyaspor ilk maçı 3-1 kazanırken, ikinci maçtan Elazığspor 2-0 üstün ayrılır ve derbideki ilk galibiyetini alır 

 1972-1973 sezonunda 3. Lig’de şampiyon olan Malatyaspor 2. Lig’e yükselir. Komşunun da yükselişi pek uzun sürmez. Elazığspor 1974-1975 sezonunda 3. Lig 2. Grubu birinci sırada tamamlayarak 2. Lig’e terfi eder. Malatyaspor’un küme düşüşü ve yukarıya adım atmakta gecikmesi iki takımın tekrardan karşılaşmasını altı yıl geciktirir. 1983-1984 yılında şampiyon olan Malatyaspor, 1. Lig’e yükselir. Elazığspor ise 3. Lig’e düşer. 

 Doğu Anadolu’nun ezeli rakipleri 2002-2003 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya gelir. Elazığ’da oynanan karşılaşmayı Elazığspor 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 kazandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız