SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rekabet Ortamı Güçlenecek'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı hakkında bilgiler verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali Ulvi Saran, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve KOSGEB Müdürü Murat Seki de katıldı.

Program Koordinatörü İnci Ataç, katılımcılara program hakkında bilgiler verdi. Ataç, programın sahiplenilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Program, İspanya Hükümeti tarafından Bin Yıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda finanse edilerek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu, Uluslar arası Çalışma Örgütü ve Birleşmiş Milletler Sanayi Kalkınma Teşkilatı tarafından hayata geçirilip, uygulamaları İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri ile birlikte yürütülen "Türkiye'nin Tekstil Sektöründe KOBİ'ler İçin Sürdürülebilir Ağlar ve İlişkiler Zinciri Oluşturulması Ortak Programı" Türkiye'nin tekstil, hazır giyim ve deri sektörü stratejisinde yer alan, bu sektörde üretimin, inovasyonun, kurumsal sosyal sorumluluğun geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması ilkeleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Tekstil sektöründe büyüme potansiyeline sahip ama sosyal ve ekonomik açıdan gelişimini sürdürmekte olan illerde KOBİ'lerin üretim ve inovasyon kapasitelerinin arttırılarak tekstil sektöründeki girişimcilerin, özellikle kadın girişimcilerin desteklenmesi, sürdürülebilir ağlar ve değer zinciri oluşturulmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik ilkeleri ile çevre ve cinsiyet duyarlılığı geliştirilerek, tekstil sektöründe çalışanların çalışma koşulları geliştirilerek KOBİ'lerin rekabet ortamlarının güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. Ortak Program kapsamında çalışmalar Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep illerinde yürütülecektir.

Programda, tekstil sektöründeki KOBİ'lerin değer zinciri yönetimi platformu kullanım kapasitelerinin ve kümelerinin geliştirilmesi ile tekstil sektöründeki KOBİ'lerin kurumsal sosyal sorumluluk yönetimi kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız