SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rekolte 46 Bin Değil, 37 Bin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, dondan zarar gören çiftçilere verilecek olan paraların bu ay içinde ödeneceği şeklinde kendilerine bilgi geldiğini söyledi. Polatbaş, Tarım İl Müdürlüğü'nün açıkladığı Malatya il geneli kuru kayısı rekoltesinin de 46 bin değil, 37 bin ton olduğunu açıkladı.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş oda binasında düzenlediği basın toplantısında, "Sevinçli bir gün. Malatya Milletvekilimiz Öznur Çalık, dün saat 17.00 civarında beni aradılar. Sayın vekilimiz, Maliye Bakanı ve Tarım Bakanı ile görüşmeler sonucunda, dondan zarar gören kayısı üreticisine don paralarının bu ay içinde ödeneceğini söylediler. Ben bu konuda emeği geçen Sayın Başbakanımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Bu paranın Malatya ve kayısı çiftçisi için önemi çok büyük" dedi.

Polatbaş, "Malatya'da kayısı rekoltesinin gerçek değerini açıklamak istiyoruz, Malatya'da 37 bin 500 ton kuru kayısı rekoltesi var. Bu rakama civar illerin rekoltesi dahil değildir. Tarım Müdürlüğü'nün açıkladığı rakam talihsiz bir açıklamadır. Malatya'nın kuru kayısı rekoltesi bu yıl 37 bin 500 tondur. Çiftçilerimizi uyarmak istiyorum, rekolte çok düşük. Ürünlerini pazara çabuk çıkartmasınlar. Bunun için çapulculara ve üçkağıtçılara meydan vermemelerini ve satışta acele etmemelerini istiyoruz.
Çiftçiler, bu sezon erken satış yapmasınlar" şeklinde konuştu.

Bu arada, Malatya Tarım İl Müdürlüğü ise Malatya il genelindeki kuru kayısı rekolte tahminini 46 bin 350 ton, çevre illerle birlikte toplam kuru kayısı tahmini rekoltesinin ise 54 bin 500 ton olarak açıklamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız