SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekor Cezayı Kesen Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Doğan Grubu’na tarihi rekor ceza yazan maliye kontrolörü apar topar 6 aylığına Londra’ya gitti. 11 yıllık kontrolör Ahmet Turan Bahşi’ye gazeteci Fahri Alakent ulaştı.

Maliye Bakanlığınca Doğan Grubu’na getirilen 3 milyar 755 milyon liralık ceza, tartışılmaya devam ederken, yayına hazırlanan haberaktif.com’un sahibi gazeteci Fahri Alakent Financial Times’ın “Doğan’a güçlü darbe” diye tanımladığı rekor cezayı yazan kontrolörü buldu ve gerçekgündem.com'a konuştu.

5 kişilik kontrolör grubunun başında olan ve apar topar 6 aylığına ailesiyle birlikte Londra’ya dil eğitimine gittiği öğrenilen Ahmet Turan Bahşi ise kendisiyle yapılan telefon görüşmesinde, “ödül mü ceza mı olduğu anlaşılamayan” yurtdışı seyahati doğruladı ancak hangi ülkede ve şehirde olduğunu açıklayamayacağını ifade etti.

Yakınlarınca İngilizce dil eğitimine gittiği belirtilen Bahşi’nin resmi cv’sinde “İngilizce biliyor” ibaresinin yer alması ise dikkat çekti..

Alakent’in “İnandırıcı bir cezadan çok gözdağı gibi bir algı var siz ne diyorsunuz” sorusuna sessiz kalan Bahşi, “Özellikle KDV cezası bizzat meslektaşlarınızca bile oldukça ağır bulunuyor, geçmişte Citibank cezanızın iptal edilmesi gibi bu cezanın da iptal edilmesi mümkün mü” soruları karşısında ise devlet memuru olduğunu, bu nedenle konuşma yasağı bulunduğunu anımsatarak, ancak yazılı olması halinde “uygunsa” yanıt verebileceğini belirtti.

Soruların yazılı olarak iletildiği Bahşi buna da cevap vermekten kaçınırken, telefonda yaptığı kısa açıklamada kendisi hakkında suçlamalar ve spekülasyonlar yapıldığını, bunun arkasındaki amacın ne olduğunu gayet iyi bildiğini ifade etti. Bazı yayın organlarının kendisine karşı kasıtlı ya da önyargılı davrandığını dile getiren Bahşi, “Neden yurtdışındasınız” sorusuna ise bir açıklık getirmedi.

1972 yılı Malatya doğumlu olan Ahmet Turan Bahşi Gelirler Kontrolörlüğünde 1988 yılında İstanbul Grubu’nda göreve başlamıştı. Devre arkadaşlarının “mesleği ile ilgili olarak oldukça sert bir kişiliğe sahip” diye tanımladığı Bahşi’nin muhafazakâr bir kişiliğe sahip olduğu, bu gibi davalarda ise üstlerince özelikle seçilmiş olabileceği ifade edildi. Bahşi’nin geçmişte bir başka kontrolör ile birlikte Citibank hakkında yaptığı inceleme sonrası yaklaşık 3 milyar dolarlık vergi borcu yazdığı anımsatılarak, taviz vermez özelliklere de sahip olduğu vurgulandı.

Ancak Bahşi’nin Citibank’a kestiği ceza zamanın Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu’nun imzası ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oluruyla usulsüz olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız