SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekor İçin Okudular

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da aynı anda 23 bin 822 kişinin katılımı ile kitap okuma rekor denemesi gerçekleştirildi.

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Kitap Kırtasiye Mağazaları'nın koordinatörlüğünde İnönü Stadı'nda yapılan denemede, aynı anda 23 bin 822 kişi, 20 dakika sesli kitap okudu.

İnönü Stadı'nda saat 09.00'dan itibaren kapılar açılmaya başlandı. Her katılımcıya noter huzurunda bir bilet verildi. Bu biletlerin sandıklara atılmasıyla katılımcı sayısı belirlendi.

Katılımcılar, önce ellerindeki kitabın bir bölümünü sessizce okudu. Daha sonra sunucu ile birlikte 20 dakika sesli bir şekilde, Victor Hugo'nun "Garip Bir yolcu" isimli kitabından 4 sayfa okundu.

Biletlerin noter huzurunda sayılacağı belirtildi.

Malatya'nın gerçekleştirilen bu rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi amaçlanıyor.

Bu arada, 25 bin kişinin katılımının hedeflendiği kitap okuma rekor denemesiyle ilgili konuşan Vali Ulvi Saran, Malatya'da bir tarih yaşandığına dikkat çekerek, Malatya Okuyor kampanyası süresince 7 ayda 100 bin öğrencinin 1 milyon 900 bin kitap olduğunu belirtti.

Türkiye'de okuyan kişinin azlığından şikayetçi olan Saran, "Dünyada bir kişi yılda 20 kitap okurken, Türkiye'de ise 6 kişinin 1 kitabı okuması son derece üzücüdür" ifadelerini kullandı.

NT Mağazaları Genel Müdürü Şeref Kolak, Malatya'da bir ilke imza atıldığını belirterek hedefin bu rekor denemesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi olduğunu vurguladı.

İlki geçtiğimiz yıl 15 bin 440 kişiyle Mersin'de gerçekleştirilen 'Dünya Kitap Okuma Rekoru' etkinliği bu yıl Malatya'da gerçekleştirilmiş oldu.

23 BİN 822 KİŞİYLE REKOR..
Malatya'da okuma rekor denemesine 23 bin 822 kişinin katıldığı belirlendi. Malatya Okuyor Kampanyası Komitesi yetkilileri, stada girilirken her kişiye verilen biletin kutulara atılmasıyla ve bunların sayılmasıyla rakamın ortaya çıktığını vurguladılar.

Okuma rekor denemesinin, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na alınıp alınmayacağının, gerekli incelemelerin yapılmasından sonra açıklanacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız