SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rekor Katılım Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:48:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından küçük yaşlarda su bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Su ve Hayat’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Malatya merkez ilçeler başta olmak üzere diğer ilçelerden 350 okuldan 1300’e yakın eser katıldı. 

Organizasyon ile ilgili Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda ödül töreni düzenlendi. Törene, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, MASKİ Genel Koordinatörü Sinan Çeçen, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları’ndan İrfan Kaya, Ömür Karaağaç, MASKİ Daire Başkanları ve Şube Müdürleri, öğrenci velileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmasılarıyla devam etti. 

İlk olarak konuşan Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, “Günümüzde neredeyse 1.3 milyar insan susuzluğun pençesinde kavrulurken bir çok yerde sular hiç istemediğimiz kadar israf edilmektedir. Bazen isteyerek bazen de istemeyerek bizde bu israfın içerisinde yer alıyoruz. Bu vahim sayı önümüzdeki 25 yıl içerisinde iki katına çıkacağı tahmin edilmektedir” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir de, “Malatya’da su bilincinin oluşması adına çok güzel bir etkinlik düzenledik. Yoğun katılımdanda anlaşılacağı gibi su bilinci oluşmuş durumda. Bundan dolayı gerçekten çok mutluyum. Önümüzdeki yıllarda inşallah suya yönelik büyük hizmetlerde bulunursunuz. Ülkemizin suya yön veren ülkelerden biri olması yönünde katkı sağlayacağınıza inanıyorum” dedi. 

Büyük bir ilginin olduğu yarışmaların sonunda resim alanında birinciliği Balaban İlkokulu’ndan Elif Naz Köse elde etti. Şiir yarışmasının galibi "Ab-ı Hayat" adlı eseriyle Yeşilyurt Ali Nihat Bozatlı Ortaokulu’ndan Ayşe Murat olurken, kompozisyon dalında ise Battalgazi İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kevser Aslan ‘Yüreğimde Bir Damla’ adlı eseriyle ilk sırayı aldı.

Ayrıca yarışmada dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından plaket takdim edildi.  Programın sonunda tüm katılımcı öğrencilere MASKİ Genel Müdürlüğü’nün özel hazırlatmış olduğu, bloknot, kalem, silgi ve kalem açacağının içinde bulunduğu kalemlik hediye edildi

Yapılan yarışmada birinci olanlara laptop, ikinci olanlara notebook ve üçüncü olanlara ise tablet  verildi.

Dereceye giren öğrenciler

RESİM

1. Elif Naz Köse (Balan İlkokulu)

2. Özlem Ekici (Mahmudu Nadir Ertan Ortaokulu)

3. Elifcan Ulutaş (İnönü Ortaokulu)

ŞİİR

1. Ayşe Murat (Ali Nihat Bozatlı Ortaokulu)

2. Ebru Kaplan (Türk Telekom Ortaokulu)

3. Engen Emre (Necati Bey Ortaokulu)

KOMPOZİSYON

1. Kevser Aslan (Sıtmapınarı Anadolu İmam Hatip Lisesi)

2. Ezgi Levent (Cumhuriyet Anadolu Lisesi)

3. Büşra Yıldırım (Atatürk Kız Anadolu Lisesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız