SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekor Patatesin..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:11:33
Rekor Patatesin..
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. En fazla fiyat artışı patateste oldu.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde geçtiğimiz Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,22’lik artış yaşanırken, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,34 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 7,73 artış gerçekleşti.

Açıklanan bölge enflasyon rakamları ile ilgili sonuçlara göre ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2,78 ile gıda ve alkolsüz içeceklerde gerçekleşti.

Haziran ayında endekste yer alan gruplardan; eğitimde yüzde 1,75 artış, ulaştırmada yüzde 1,43 artış, lokanta ve otellerde yüzde 1,26 artış, giyim ve ayakkabıda yüzde 0,74 artış, eğlence ve kültürde yüzde 0,66 artış, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0,61 artış, mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetlerinde yüzde 0,54 artış, sağlıkta yüzde 0,38 artış, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlarda yüzde 0,30 artış, haberleşmede yüzde 0,08 artış gerçekleşirken, alkollü içecekler ve tütün grubunda ise değişim olmadı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 15,97 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.

Gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 13,87 artarken, lokanta ve otel fiyatlarında yüzde 10,66 artış, konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar yüzde 7,12 artış, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 6,82 artış yaşandı.

Patates ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 84,04 artarken, şoför eğitim kurs ücreti yüzde 73,29 arttı. Çarliston biberin fiyatında yüzde 59,91 artış, dolmalık biber yüzde 25,28 artış, yumurta fiyatında da yüzde 14,95 oranında artış meydana geldi.

Fasulyenin ortalama fiyatı bir önceki aya göre yüzde 29,10 oranında azaldı. Marulun fiyatında yüzde 20,43 azalış, patlıcan fiyatında yüzde 10,46 azalış, tavuk eti fiyatında yüzde 7,14 azalış ve koyun eti fiyatında yüzde 6,58 azalma yaşandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız