SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rekorlara İmza Atacak İşler Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2020-10-08 04:07:57
A- A+ PAYLAŞ

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Darende İlçesi Balaban Mahallesi’nde İçme Suyu ve Alt Yapı çalışmalarının yapılacağı alanda temel atma töreni gerçekleştirildi.

MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Darende ilçesi Balaban Mahallesi’nde yapımına başlayacağı 5 bin metre içme suyu şebekesi, 4 adet sondaj ve terfi binası, 1 adet 30 m3 biriktirme yapısı, 1 adet 400 m3 içme suyu deposu yapımı temel atma törenine Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamı Malik Çalışır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, daire başkanları, ilgili şube müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Çalışmaların tamamlanmasıyla su kesintilerinin önüne geçilecek”

İçme suyu ve Alt yapının önemine değinen Malatya Valisi Aydın Baruş, yapılan çalışmalardan dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“Malatya Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu alt yapı çalışması önemli. Biz mahallelerimizde oturan vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu sağlıklı alt yapı sağlayamazsak çok güzel evlerde yapılsa yaşam standartlarını gerekli koşullara ulaştırmış olmayız. Malatya Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmayla birlikte 5 bin metre içme suyu şebekesi, 400 tonluk içme suyu deposu, terfi depoları, sondaj kuyularının yenilenmesi ve sondaj kuyularından elde edilen suyunda biriktirme depolarıyla ana depoya aktarılmasıyla daha önce elektrik kesintileriyle yaşanan şebekede ki su kesintileri yapılmayacak. Bu çalışmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Büyükşehir Belediye çalışanlarına, ilçe belediye başkanımıza, teşekkür ediyorum”

”Rekorlara imza atacak işler yapıyoruz”

Malatya’nın her noktasında, her yerleşim biriminde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmetlerin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini dile getirdi. Başkan Gürkan “MASKİ Genel Müdürlüğümüz Balaban mahallesinde 5 bin metre içme suyu hattı, 400 m3 içme suyu deposu, 4 adet terfi binası gibi çalışmalar için projenin temel atmasını gerçekleştiriyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya tarihinde ve Cumhuriyet tarihinde rekorlara imza atacak işler yapılıyor. Bu yıl bin 600 km asfalt dökümü gerçekleştirdik. Bu rakam Cumhuriyet tarihinin rekoru olmakla birlikte kendi ölçeğinde belediyeler arasında bir rekordur. Yol Asfalt çalışmalarımızın yapıldığı bütün Malatya’ya dağılmış olan 85 adet şantiyemiz bulunuyor. Yol Asfalt şantiyelerimiz kadar MASKİ Genel Müdürlüğümüzün şantiyeleri var. Malatya’nın her noktasında, her yerleşim birinde alt yapı çalışması, üst yapı çalışması, çevre düzenleme veya Tarihi ve kültürel mirası koruma noktasında çalışmalarımız var. Büyükşehir Belediyemizde toplu ulaşım ve iş makinelerimizle birlikte bütün araçlarımızın yüzde ellisi yenilendi. Malatya’nın 40-50 yıllık söylem olarak dile getirilen ama bir adım atılmayan sorunların hepsi tek tek çözülüyor” şeklinde konuştu.

“Çalışmalarımızı yaparken tek bir yer satmadık “

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Malatya’nın her alanında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz bu çalışmaları yaparken tek bir yer satmadığımız gibi 4 bin dönüm yer aldık. Ayrıca aldığımız 4 bin dönüm yerin haricinde 3 bin dönümlük yerde 80 milyonluk hafriyat yaparak 7 tane poligon ile birlikte 3 bin 500 kişilik Özel Harekât Müdürlüğümüzü de İç İşleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa yürütüyoruz. Malatya, mazisine layık istikbaline hazırlanıyor. Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi işi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik’ evet biz gönüller yapmaya geldik. Bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Havayı nasıl isteyen kişi teneffüs edebiliyorsa, perdesini kapatmayan nasıl güneşten yararlanıyorsa, gözünü kapatmayan güneşten nasıl faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımız da bu şekildedir. Çoğu bölgemizde bize talepte gelmemiştir. Arkadaşlarımız planlama yapmışlardır ve hizmetimizi o yerlere götürmüşüzdür. Bizim Belediyemize ait hiçbir asfaltsız ve kot kurtarması kaydıyla susuz ve kanalizasyonsuz yerleşim birimi kalmayacak. Bana seçim döneminde de sorduklarında en büyük projeniz nedir diye ben Sosyal Entegrasyon projesi dedim. Milletin barışma, milletin kaynaşma, milletin saygı sevgi içerisinde bir olma yani Malatya’da gönül cennetini oluşturma projesidir dedim. İnsanlarımız bir olduğunda hizmette hiçbir sınır olmuyor. Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin dediği gibi, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Balaban olacağız hep birlikte Darende olacağız, hep birlikte Malatya olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Su ve Kanalizasyon medeniyetin en önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Darende Kaymakamı Malik Çalışır, yapılacak olan çalışmanın Balaban Mahallesi’ne hayırlı olması temennisinde bulundu.

Balaban Mahallesi’ne yapılacak olan çalışmalarla birlikte vatandaşların artık kesintisiz sağlıklı içme suyuna kavuşacağını aktaran MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, “2019 yılında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın tarafından vatandaşlarımızın arzuladığı hizmet kalitesinde içme suyu ve alt yapıların tamamlanıp hemşerilerimizin hizmetine sunma talimatını aldık. Bu doğrultuda özellikle bizim ilçelerimizin tamamında kronik hale gelen içme suyu ile kanalizasyonla alakalı mahallelerimizde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda özellikle Balaban mahallemizde yaşanan mağduriyetleri dikkate alarak ihalemizi yaptık. Balaban mahallemizde şuanda 6 adet artezyen kuyusundan içme suyu ihtiyacını karşılıyoruz. Mevcut hatlarımız asbest ve kalitesiz borular. Balaban mahallemizde yaşanılan elektrik kesintilerinde abonelerimizin tamamı su kesintisi yaşamaktaydı. Temelini atacağımız yeni projemiz kapsamında biz 400 tonluk su deposu yapıyoruz. Aktif olan 4 adet kuyumuzu depoya nakledeceğiz. Bundan sonra vatandaşlarımız kesintisiz olarak içme suyu ihtiyaçlarını sorunsuz alacaklar. Bizlere kaynakları sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Yapacağımız yatırımın Balaban mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı hizmetlerle birlikte Balaban mahallesinin önemli bir sorunun daha çözüme kavuşacağını dile getiren Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “ Balaban mahallemiz için önemli bir hizmetin temelini atıyoruz. Balaban mahallemizin su deposu olmadığı için irsaliye hattına direk verilen bir su sistemi vardı. Bundan dolayı elektrik kesintilerinde Balaban halkı susuz kalıyordu. Bundan dolayı önemli bir projenin temeli atılıyor. Balaban mahallemizin önemli bir problemi yapılacak olan çalışmayla bitmiş olacak. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüze, bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Balaban Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi, “ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ı Balaban mahallemizde gurur ile karşılıyoruz. Malatya’nın batıya açılan kapısı olan Balaban tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ve insan kaynaklarıyla dikkat çeken bir yöredir. Yöremizin umudu haline gelen ve güven duyulan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz temel atma töreninde emek verenlere teşekkür ediyor, mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AŞAĞIULUPINAR'DA..

Aşağıulupınar Mahallesi’nde yapım çalışmalarının devam ettiği içme suyu isale hattı için düzenlenen inceleme gezisine de, Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamı Malik Çalışır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Darende Aşağıulupınar Mahallesinde çok güzel hizmetler yaptığını belirten Malatya Valisi Aydın Baruş, “Darende ilçemizin Aşağıulupınar Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 1500 vatandaşımız bulunmakta. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyunu kullanmak en doğal hakkıdır. İçme suyu ile ilgili devam eden tesis tamamlandıktan sonra inşallah mahallelilerimiz evlerinde su kesintisi olmadan sağlıklı içme suyu kullanımına kavuşacaklar. Bu çalışmayı gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyemize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, çalışmaları takip eden ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Aşağıulupınar Mahallesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ise, “Aşağıulupınar mahallemizde mevcut ishale hattımız yolun dışında arazi içerisinde kalmış ve asbest boruların kullanıldığı çok eski sağlıksız bir şebekeydi. Çok fazla arızanın yaşanmasından dolayı vatandaşlarımızda büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktalardı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatlarıyla bu bölgedeki çalışmalarımızı hızlandırıp kısa süre içerisinde ihalesini gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmayla kod farkı olan yerleşim yerlerinin sıkıntı yaşamaması için 200 tonluk bir depo yaptık. Yolun sağı ve solu ayrı depodan beslenecek çalışmalarımız tamamlandığı zaman vatandaşlarımız kesintisiz bir şekilde sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a bizlere sağlamış olduğu kaynaklardan ve kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aşağıulupınar Mahallesi’nin önemli bir sorununun içme suyu olduğunu belirten Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, “Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan yıllardır devam eden içme suyu sorunumuzu gerek yapılan depolarla gerekse de alt yapı çalışmalarıyla Aşağıulupınar ve Balaban’da bu sene sonuçlandıracak. Bu hizmette emeği geçen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Mahalle sakinlerine sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün çalışmalarını yerinde görüp incelemek maksadıyla mahallemizi ziyaret ettik. Aşağıulupınar’da yaptığımız çalışmaların artık son aşamaya geldiğini gördük. Büyükşehir Belediyesi olarak 12 bin 300 km² alanda 13 ilçesinde ve 718 mahallemizin her köşesinde bütün ekiplerimizle sahada çalışmaktayız. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini alıyoruz ve önümüzdeki dönemde de almaya devam edeceğiz. Aşağıulupınar mahallemizde içme suyu çalışmalarını yapan MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve ilgili firmaya teşekkür ediyorum. Yaptığımız çalışmaların Aşağıulupınarlı hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Boyle devasa proCeleri aciklamadan once aliştira aliştira tuyo verin bu kadar heyecan kalbe zarar . Rekorlar kirmak senin işin kiskananlar catlasin Malatya Tokyo ile yarisacak hale geldi sayende baskanim
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    Walla selahattin başkan öyle abartmaya gerek yok.pireyi deve göstermeyin.herkes neyin ne olduğunun farkında.malatayanın,malatyalının sizden beklediği performans bu değildi.şimdiye kadar kalıcı bir eser bırakmadınız ilimize,haberiniz olsun.maski çalışıyormu evet çalışıyor,ama buna karşında heray faturası nı gönderiyor,her ay sayacımıza bakım yapıp 1,5 tl yi alıyor..eğer böyle devam ederiseniz,gerek büyükşehirin gerekse ilçe belediyelerin bir kaçı daha parti nizden kopar başka partiye geçer..demedi demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ceylan (3 yıl önce)
    Maşallah Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ müthiş çalışmalar çıkarıyor. Allah başarılarınızı daim eylesin sayın Başkanım ve Genel Müdürüm!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Asagi ulupinar metro hatti hayirli olsun baskanim
    0
    0
    Yanıtla