SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rekortmen Bulutay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapılan safkan Arap tayları satış ihalesinde en yüksek fiyata satılan Bulutay adlı safkan Arap yarış tayına, 73 bin YTL verildi.

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultan Suyu İşletmesi'nde 2008 yılı kadro fazlası 42 adet Safkan Arap tayı satış sunuldu. İhaleye Türkiye'nin değişik bölgelerinden 56 kişi katıldı. Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yapılan ihalede satışa sunulan 42 taydan 12'si dişi, 17'si erkek olmak üzere toplam 29 adet tay alıcı buldu.

İhalede en yüksek fiyata Bulutay adlı yarış tayı satıldı. Tay, Cemal Yıldız tarafından 73 bin YTL'ye satın alındı. Baytok adlı tay ise 52 bin YTL'ye satıldı.

İhalede tanınmış Süzer ailesinden Cennet Süzer ve işadamı Erhan Taydaş tarafından Orakçı adlı taya 23 bin YTL, Şamata adlı taya 12 bin YTL verildi. İhalede en düşük fiyata satılan tay ise 5 bin YTL'ye alıcı buldu. İhalede, toplam 29 tay satışından 561 bin YTL gelir elde edildi.

Sultan Suyu Tarım İşletme Müdürü Dr. Ahmet Çıra, ihalede dişi yarış taylarına ilgi gösterilmediğini, erkek yarış taylarının muhammen bedel üzerinden satıldığını söyledi.
İhalede en yüksek fiyata tay satın alan Cemal Yıldız, "Biz bu tayı satın almaya gelmiştik. İhale 200 bin YTL'ye kadar gitse bile yine bu parayı verip tayı satın alacaktık. Tayı yarış atı olarak kullanacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız